Ton van Amerongen (VVD)
Ton van Amerongen (VVD) Ā©maartenheijenk.nl

Wethouder Dronten over winkeldiefstallen in Kampen: Geen sprake van toename

112

DRONTEN - Wethouder Ton van Amerongen (VVD) erkent dat het winkelcentrum in Kampen in augustus en september last heeft gehad van een aantal bewoners van het AZC in Dronten. Volgens de wethouder is er echter de afgelopen maanden in Kampen gƩƩn toename van het aantal winkeldiefstallen en gevallen van overlastgevend gedrag geweest.

De VVD-fractie in de gemeenteraad wilde weten wat het COA en de politie doen tegen criminele asielzoekers die vanuit andere asielzoekerscentra naar Dronten komen. De wethouder antwoordde dat nieuwe bewoners, die eerder met de politie in aanraking zijn geweest, een gesprek krijgen met de wijkagent en de woonbegeleider.

Overleg tussen wijkagenten

ā€žEr is minimaal Ć©Ć©n keer per twee weken overleg tussen de wijkagenten van het AZC en Kampen. Bij dit overleg sluit ook de locatiemanager van het AZC aanā€, aldus de wethouder, ā€žRelevante informatie wordt gedeeld.ā€

ā€žIncidenten als bijvoorbeeld een winkeldiefstal worden besproken. Dan wordt bepaald welke bijkomende maatregelen van toepassing zijn. Dat kan bijvoorbeeld zijn: inhouding van het weekgeld, een tijdelijk locatieverbod tot aan verplaatsing of zelfs plaatsing in een EBTL, een extra begeleiding en toezichtlocatie. Deze maatregelen worden door het COA opgelegd.ā€

ā€žWe houden het in de gaten in samenwerking met onze collegaā€™s van de VVD in Kampenā€, reageerde VVDā€™raadslid Barry Hoogezand.

Afbeelding
UWV: "Grote vraag naar automonteurs in "Flevoland 6 uur geleden
Tulpenloop
Agenda zaterdag: Tulpenloop, Aldi, badminton, voetbal, Spinvis, Maris Sonores 7 uur geleden
Afbeelding
GroenLinks, PvdA en ChristenUnie willen meldpunt vuurwerkoverlast in Dronten 7 uur geleden