Sponsordiner in De Voorhof.
Sponsordiner in De Voorhof. eigen foto

Diner en veiling voor kerk Biddinghuizen leveren 15.000 euro op: ā€žBlij en dankbaarā€

Biddinghuizen

BIDDINGHUIZEN - Een sponsordiner voor 128 personen en een dienstenveiling hebben gisteravond bijna 15.000 euro opgeleverd voor de verbouwing van de kerk in Biddinghuizen. Dat maakte kerkenraadsvoorzitter Jan Klopman van de Protestantse Gemeente vanmorgen bekend tijdens een kinderdienst in een goedgevulde Voorhof.

ā€žDe kerk was omgebouwd tot het gezelligste restaurant van Biddinghuizen, met sfeervolle verlichting, pianomuziek en noem maar opā€, blikt Klopman terug op het diner. De maaltijd was klaargemaakt en gesponsord door Chinees restaurant Jade City en Henk en Ria Potgieter van De Voorhof.

Tietema en Lowlands

Na het diner werd de zaal omgebouwd tot veilinghuis. Die veiling verliep boven verwachting. Er waren maar liefst 61 kavels. De topper bleek de workshop boterkoek bakken door bakker Egbert Tietema. Dit leverde maar liefst 750 euro op.

Ook was er veel belangstelling voor entreekaarten voor Lowlands, beschikbaar gesteld door het festival zelf. Doordat uitgerekend gisteren bekend werd dat het festival is uitverkocht, werd er zelfs via WhatsApp geboden.

VĆØr boven verwachting

De organisatie moet nog uitrekenen hoe hoog de opbrengst precies is. ā€žWe zitten op ruim 14.000, maar waarschijnlijk gaan we wel over de 15.000 euro heenā€, zegt Klopman, ā€žDat is vĆØr boven de verwachting. We zijn blij en dankbaar.ā€

Er wordt door de Protestantse Gemeente inmiddels nagedacht over nieuwe acties, die de ingrijpende renovatie van het kerkgebouw mogelijk moeten maken. In ieder geval gaat de opbrengst van de jaarlijkse plantjesmarkt naar de verbouwing. Daarnaast zijn er plannen voor een rad van avontuur.

Dossier MFG

Afbeelding
In gemeente Dronten relatief veel nieuwe woningen 'in de pijplijn' 8 uur geleden
Afsluiting van de Hanzeweg in 2021.
Wat is er woensdag te doen? Zwemmen, Olbro, avond over afsluiting Hanzeweg 9 uur geleden
Barry Hoogezand (VVD)
VVD stelt vragen over AZC Dronten: "Hoeveel overlast is er?" 9 uur geleden