41 Teams uit hele land komen naar sporthal ’t Dok voor danswedstrijd 'Prove Your Move'

Cultuur

DRONTEN - Dansteams uit het hele land komen op zaterdag 16 maart weer naar sporthallen ’t Dok in Dronten. Het evenement ‘Prove Your Move’ viert deze dag haar vijfde ‘gouden’ editie. „De teams strijden om de prijzen, maar bovenal gaat het om plezier en de liefde voor de dans”, zeggen initiatiefnemers Joyce Goeree en Naomi Dingerdis.

De wedstrijden beginnen ’s middags om vier uur en duren tot ’s avonds half negen. In de tussentijd komen er maar liefst 41 teams in actie in verschillende categorieën en leeftijdsgroepen. Zij strijden tegen elkaar op het gebied van streetdance, hip hop en modern.

Juvat Westendorp

De prestaties van de dansers worden beoordeeld door vier toonaangevende dansdeskundigen. Juvat Westendorp is een acteur, danser en chreograaf. Hij wordt terzijde gestaan door Suela Wilsterman, Boga Barbosa en Nathalie Zitter. „Zij hebben elk hun eigen expertise op het gebied van dans en performen”, weten de organisatoren van het evenement.

De organisatoren van ‘Prove Your Move’ zijn al maanden bezig met de voorbereidingen. Dat gebeurt door Joy-4all, geholpen door AVPRO voor licht en geluid, sportcafé ’t Dok en tal van vrijwilligers. Ook zijn er deze dag twee dj’s: G.O.J. en lago.

Wethouder Hillebregt lanceert de website.
Wethouder over School 's Cool: "Bijdrage bij overgang naar voortgezet onderwijs" 3 uur geleden
Afbeelding
Nieuwe dienstregeling: "Betere aansluiting op de trein in Dronten en Harderwijk" Brrreis 4 uur geleden
Afbeelding
Replica barak is markeringspunt in pioniersbolwerk Dronten 4 uur geleden