Wethouder Peter van Bergen (Leefbaar Dronten).
Wethouder Peter van Bergen (Leefbaar Dronten). ©maartenheijenk.nl

Aanvragen voor nieuwe studentenwoningen in Dronten gaan voorlopig de ijskast in

Gemeente

DRONTEN - Alle aanvragen voor nieuwe studentenwoningen gaan in Dronten voorlopig de ijskast in. Hetzelfde geldt voor verzoeken voor nieuwe woningen voor arbeidsmigranten. De gemeente is bezig met een nieuw beleid voor studenten en ‘Polen’. In afwachting daarvan mogen er geen woningen bij komen onder het ‘oude’ beleid.

Het nieuwe beleid van de gemeente Dronten moet rond de zomervakantie worden vastgesteld. Wethouder Peter van Bergen streeft daarbij naar grootschalige accommodaties voor studenten en arbeidsmigranten. De gemeenteraad gaat ook vaststellen wáár die grootschalige huisvesting moet worden gebouwd.

Afwijkingenbeleid

Ondertussen is het gemeentebestuur bang dat er nieuwe vergunningen voor studentenwoningen worden aangevraagd, die onder het huidige beleid niet geweigerd mogen worden, maar die niet passen binnen het nieuwe beleid. Om dat te voorkomen is er een zogenaamd ‘afwijkingenbeleid’ vastgesteld. Onder dit regime geeft de gemeente voorlopig geen nieuwe vergunningen af.

De tijdelijke maatregel geldt alleen voor huisvesting van studenten en arbeidsmigranten in de drie dorpskernen. Buiten de bebouwde kom blijven de huidige regels gewoon van kracht.

Dossier studentenhuisvesting

Het UWV-kantoor in Almere.
Aantal WW-uitkeringen daalt in maart, maar is nog wel hoger dan vorig jaar 9 uur geleden
De Aldi in winkelcentrum Suydersee.
Wat is er vrijdag te doen? Winkelactie voedselbank, prinses Belle, lezing filosoof 10 uur geleden
In De Meerpaal kan niet meer worden gestemd.
Verkiezingen: Niet meer stemmen in De Meerpaal, de Reaal-kantine en De Hoeksteen 10 uur geleden