Huisvesting voor arbeidsmigranten aan De Drieslag.
Huisvesting voor arbeidsmigranten aan De Drieslag. ©maartenheijenk.nl (archieffoto)

Grootschalige huisvesting lijkt de enige oplossing voor studenten en ‘Polen’

Algemeen

DRONTEN - De gemeente Dronten is aan het studeren op een nieuwe regels voor kamerverhuur. Ondertussen is de toestroom van studenten en arbeidsmigranten zó groot, dat grootschalige huisvesting in ieder geval onderdeel zal worden van het nieuwe beleid. Dat vertelt wethouder Peter van Bergen (Leefbaar Dronten).

Momenteel worden er nogal wat kamers verhuurd in woonwijken. Dit leidt met name in Dronten-noord tot overlast en daarom is de politiek in Dronten op zoek naar andere oplossingen.

In overleg met alle betrokkenen wordt er gewerkt aan een nieuw beleid. Dat moet rond de zomer door de gemeenteraad worden vastgesteld. In de tussentijd hebben B en W een stop afgekondigd op nieuwe vergunningen voor kamerverhuur.

Voorsorteren

In een brief aan de gemeenteraad lijken B en W al voor te sorteren op het nieuwe beleid. Daarin wordt nadrukkelijk gesproken over grootschalige huisvesting. „Los of het huidige beleid handhaven of niet, zien we een grote vraag naar zowel huisvesting voor arbeidsmigranten als studenten”, reageert wethouder Van Bergen.

Volgens de wethouder moet er door die toestroom hoe dan ook een oplossing komen voor de huisvesting. „En wij zien de oplossingsrichting in het grootschalig huisvesten van studenten in plaats van meer ruimte bieden in de woonwijken.”