Vliegveld Lelystad vanuit de lucht.
Vliegveld Lelystad vanuit de lucht. ©maartenheijenk

SATL lanceert kieswijzer over het dossier Lelystad Airport

Algemeen

DRONTEN - De Samenwerkende Actiegroepen Tegen Laagvliegen (SATL) hebben een speciale kieswijzer opgesteld op basis van de standpunten van alle politieke partijen die meedoen aan de provinciale verkiezingen in Gelderland, Overijssel, Flevoland, Drenthe en Fryslân op 20 maart.

De regionale en landelijke partijstandpunten over Lelystad Airport zijn hiervoor door SATL in kaart gebracht. De kieswijzer laat zien dat er in alle hoeken van het politieke spectrum partijen zijn die zich ferm opstellen tegen een opening van Lelystad Airport zolang de laagvliegroutes niet van tafel zijn.

Informeren

Mijndert Ververs, voorzitter van SATL: “We willen met deze kieswijzer niemand voorschrijven op wie te stemmen. Dat is een persoonlijke keuze. Maar we willen iedereen wel informeren hoe de partijen over het dossier Lelystad Airport denken. Veel provinciale bestuurders en partijen willen al langere tijd dat Lelystad Airport voorlopig niet open gaat.

"Landelijk ligt dat anders: daar willen diverse partijen gewoon doorgaan. Het is wat ons betreft aan de kiezer om, mede met onze kieswijzer in de hand, een keuze te maken. Onze opvatting blijft: eerst een herindeling van het luchtruim, met als doel een situatie waarbij laagvliegen niet meer voorkomt. Dan zien we daarna wel of Lelystad Airport op fatsoenlijke wijze open kan.”

De kieswijzer van de samenwerkende actiegroepen is te vinden op de website van SATL: https://satl-lelystad.nl/kieswijzer/.

Wethouder Hillebregt lanceert de website.
Wethouder over School 's Cool: "Bijdrage bij overgang naar voortgezet onderwijs" 4 uur geleden
Afbeelding
Nieuwe dienstregeling: "Betere aansluiting op de trein in Dronten en Harderwijk" Brrreis 4 uur geleden
Afbeelding
Replica barak is markeringspunt in pioniersbolwerk Dronten 4 uur geleden