De kinderen ervaren zelf of ze zichtbaar zijn vanuit een vrachtwagen.
De kinderen ervaren zelf of ze zichtbaar zijn vanuit een vrachtwagen. eigen foto

Dode hoek en verkeersganzenbord voor basisschoolleerlingen Biddinghuizen

Algemeen

BIDDINGHUIZEN - De drie basisscholen in Biddinghuizen, de Schatkamer, Tamarisk en De Wingerd hebben afgelopen week gezamenlijk een themaweek verkeer georganiseerd. Een enthousiaste groep verkeersouders nam het initiatief. Van 'dode-hoekles' tot een levend verkeersganzenbord, er waren per leeftijdsgroep activiteiten.

Groepen 7 en 8 kregen les over de dode hoeken van een vrachtwagen. Deze les is gegeven door medewerkers van Suez met behulp van een vuilniswagen. De kinderen konden zelf in en om de vuilniswagen ervaren waar ze zichtbaar waren voor de chauffeur en waar niet.

Verkeersregels

Groepen 5 en 6 zijn aan de gang gegaan met een levend ganzenbord met thema verkeer. Hierbij waren de leerlingen zelf de pion. Aan de hand van verkeersvragen hebben de kinderen de verkeersregels geleerd.

De groepen 1 t/m 4 hebben verkeerslessen gekregen met het schoolpleinpakket van Veilig verkeer Nederland. Met deze verkeersborden, zebrapad en verkeerslicht zijn echte verkeerssituaties nagebootst worden op het schoolplein. De kinderen kunnen dan de geleerde verkeersregels oefenen in een veilige omgeving.

Daarnaast heeft Wijkagent Jaap Glastra een gastles gegeven voor alle kinderen van groep 5 t/m 8. Jaap Glastra heeft eerst wat verteld over zijn werk als wijkagent, daarna konden de kinderen vragen stellen.