De opening van de kinderkeuken
De opening van de kinderkeuken ©FotostudioWierd

Leerlingen basisschool De Golfslag werken samen met ouderen dagcentrum

Swifterbant

SWIFTERBANT - Katholieke basisschool De Golfslag wil dat leerlingen en ouderen samen leren. Daarvoor is samenwerking gezocht met Coloriet Dagcentrum Het Pluspunt. Het startschot vormde de opening van de kinderkeuken in de school, waar de ouderen ook te gast zijn.

De kinderen hadden een dag van tevoren samen cake gebakken voor bij de opening. De inrichting van de kinderkeuken is mede mogelijk gemaakt dankzij de cheque van de gemeente Dronten. „We willen ouderen koppelen aan het leerproces van leerlingen en leerlingen betrekken bij de dagelijkse praktijk van ouderen”, aldus leerkracht Miranda Verschure.

Wilma Damen, coördinator dagbesteding, vertelt dat er meer mogelijkheden zijn: „Zo kunnen de ouderen die graag buiten zijn met de leerlingen in de schooltuin van school werken. Ook kunnen bezoekers met hun verhalen over vroeger een bijdrage leveren aan geschiedenislessen. En hoe mooi is het dat wanneer iemand van haken of breien houdt dit samen met de leerlingen kan doen? Of dat leerlingen op de computer iets aan de ouderen laten zien wat zij leuk vinden?”