Jaarvergadering Dorpsbelangen Swifterbant.
Jaarvergadering Dorpsbelangen Swifterbant. Ā©maartenheijenk.nl

Dorpsbelangen Swifterbant in problemen: ā€žErg verlegen om goede, droge ruimteā€

Swifterbant

SWIFTERBANT - Dorpsbelangen Swifterbant en evenementenstichting De Klokbeker zijn in de problemen gekomen doordat er opeens betaald moet worden voor de opslagruimte. ā€žAls iemand ruimte beschikbaar heeft: hĆ©Ć©l graagā€, aldus bestuurslid Sandra Nobel, ā€žWe zitten erg verlegen om een goede, droge ruimte.ā€

De firma Hollebollebox exploiteerde tot voor kort de opslagruimtes aan De Weiling op het bedrijventerrein De Kolk bij Swifterbant. Dit bedrijf stelde gratis een ruimte beschikbaar aan Dorpsbelangen en De Klokbeker. Daar werden materialen opgeslagen voor onder andere de evenementen in het dorp.

Huur betalen

Hollebollebox was geen eigenaar van het pand aan De Weiling. Die eigenaar heeft recentelijk de bedrijfsactiviteiten zelf ter hand genomen onder een andere naam. De nieuwe exploitant heeft Dorpsbelangen laten weten dat er huur betaald moet worden.

Voor Dorpsbelangen loopt de huurprijs van zoā€™n box flink in de papieren. Het bestuur deed daarom dinsdagavond tijdens de jaarvergadering een oproep aan dorpsbewoners om een ruimte beschikbaar te stellen. Daarbij is echter niet iedere ruimte geschikt. Zo mag het vanwege bijvoorbeeld de geluidsapparatuur niet al te vochtig zijn.

Huurcontract

In afwachting van een definitieve oplossing gaat Dorpsbelangen een huurcontract afsluiten voor de box aan De Weiling. Daarbij wil het bestuur geen langdurige verplichtingen aangaan, in de hoop dat zich een welwillende Swifterbanter aandient die een ruimte over heeft.

Versoepeling voor fruittelers.
Nieuwe regels in Dronten: Fruittelers mogen kamertjes arbeidsmigranten halveren 1 uur geleden
Sandra Nobel (PvdA)
Jeugdzorg kent in Dronten wachtlijst van ongeveer drie maanden 23 uur geleden
Afbeelding
Dronten koopt elektrische vuilniswagens: "We zien momenteel geen nadelen" 23 uur geleden