Afbeelding
©maartenheijenk.nl

Herboren asv Dronten boekt hele knappe zege bij Go Ahead Kampen

Sport

DRONTEN - Asv Dronten weet weer wat winnen is, want zaterdag was de ploeg met 0-2 te sterk voor Go Ahead Kampen. Maxim van der Meer werd met twee treffers de matchwinner.

Onder leiding van interim-trainer Jan Vlap kwam asv Dronten in Kampen behoudend voor de dag, maar dat bleek een gouden zet. Go Ahead, een subtopper in 1D, kreeg in de eerste helft nog wel wat kansen, maar moest toezien hoe de Drontenaren op voorsprong kwamen. Vanuit een gesloten organisatie loerden ze op de counter en dat resulteerde via Maxim van der Meer in de 0-1. Hij pegelde een bal heerlijk in de bovenhoek.

Dronten bleef ook in de tweede helft de verdedigende arbeid leveren, waardoor Go Ahead amper nog gevaarlijk werd. Zes minuten na rust maakte Van der Meer, opnieuw op fraaie wijze, de 0-2 en dat haalde alle spanning uit de wedstrijd. "Wie had dit verwacht? Niemand, laten we eerlijk zijn. Het is absoluut niet gestolen", vindt Vlap.

De coach stond dinsdag voor het eerst voor de groep en besloot tegen Go Ahead de poorten niet wagenwijd open te zetten. "We hebben vandaag heel verdedigend gespeeld. Dat is geen vies woord als je voor resultaat moet gaan. Voor nu was dit het beste", aldus Vlap, die zijn ploeg aan zag haken bij de concurrentie. Het gat naar plaats dertien bedraagt slechts één punt.

Het UWV-kantoor in Almere.
Aantal WW-uitkeringen daalt in maart, maar is nog wel hoger dan vorig jaar 2 uur geleden
De Aldi in winkelcentrum Suydersee.
Wat is er vrijdag te doen? Winkelactie voedselbank, prinses Belle, lezing filosoof 3 uur geleden
In De Meerpaal kan niet meer worden gestemd.
Verkiezingen: Niet meer stemmen in De Meerpaal, de Reaal-kantine en De Hoeksteen 3 uur geleden