BAS Selectie Fotopagina/Gert Drent

Derde klasse C: Swift '64 haalt uit bij Hattem, BAS rekent af met Oene

SWIFTERBANT/BIDDINGHUIZEN - In de derde klasse C was het zaterdag feest voor Swift '64 en BAS. Eerstgenoemde won met liefst 0-6 van Hattem, terwijl BAS het lastige duel met Oene winnend afsloot: 0-2.

Swift had geen kind aan laagvlieger Hattem, dat mede door drie goals van Wesley van Klaveren op een dikke nederlaag werd getrakteerd. Voor rust had hij er al twee in liggen, waarna Mark Veldman in de tweede helft vanaf de penaltystip voor 0-3 zorgde. Een eigen inzet leverde het vierde Swift-doelpunt van de middag op, waarna opnieuw Van Klaveren en Steven George een 0-6 eindstand op het bord zetten.

Die uitslag had nog hoger kunnen zijn, maar Tom Roskam kreeg het niet voor elkaar om een penalty te benutten. Door de zege in Hattem steeg Swift naar een vijfde plaats.

BAS wint bij Oene

BAS had op bezoek bij Oene iets meer moeite om de opponent van zich af te schudden, maar toch lukte dat wel. Beide partijen waren aan elkaar gewaagd, maar de Biddinghuizenaren namen in de eerste helft wel de leiding. Patrick Woud verzorgde de openingstreffer, waarna BAS het niet voor elkaar kreeg om de marge te verdubbelen.

Na de rust lukte dat wel, al bleef het in Oene lang spannend. Pas enkele minuten voor tijd nam Stefan Tolhoek de beslissing voor zijn rekening, door de bal op prima wijze achter de Oene-goalie te punteren. Zo schreef BAS opnieuw drie punten bij en bleef het de nummer twee van 3C. Volgende week wacht de topper, uit bij ZAC.

In gemeente Dronten relatief veel nieuwe woningen 'in de pijplijn' 16 uur geleden