Clubhuis Reaal Dronten
Clubhuis Reaal Dronten ©maartenheijenk.nl

Ondanks straftraining weet Reaal Dronten weer niet te winnen

Sport

DRONTEN - Er kwam deze week een straftraining aan te pas, maar toch lukte het Reaal Dronten zaterdag niet om te winnen. Op bezoek bij Elspeet ging de vierdeklasser er met 5-3 af.

Trainer Carl Aventurin was vorige week na de nederlaag tegen Vierhouten '82 woest en dat betaalde zich op dinsdag uit in een straftraining. "We hebben geen bal aangeraakt, hebben alleen maar hard gewerkt", zegt de coach, die daarmee hoopte een kentering te bewerkstelligen. In eerste instantie leek hij beet te hebben, want binnen de kortste keren stond Reaal zaterdag met 0-2 voor.

Jeffrey van den Brakel opende na twee minuten de score, waarna Nordin Hettinga zeven minuten later de tweede Drontense goal maakte. Ongekende weelde, maar het was niet voldoende. "Nog voor de rust werd het 2-2, omdat we na de eerste tien minuten in een slordige fase terechtkwamen. Ik heb mijn ploeg soms antwoord zien geven op vorige week, maar er zaten ook weer hele matige dingen tussen", vindt Aventurin.

Ook na rust bleef het een doelpuntenfestijn, maar van de vier goals vielen er drie bij Reaal binnen. In eerste instantie nam de ploeg nog wel een 2-3 voorsprong via Danny Mol, die op 3-3 een penalty miste. "Een cruciaal moment, want daarmee kun je het initiatief houden. Dat lukte niet en twintig minuten voor tijd werd het 4-3. In blessuretijd werd het ook nog 5-3. De derde nederlaag op rij", aldus Aventurin.