Paula Borgonje
Paula Borgonje Samboteam Flevoland

4 FOTO'S | Paula Borgonje uit Dronten wint goud op het Dutch Open sambo

Sport

DALFSEN - Paula Borgonje van Samboteam Flevoland heeft in Dalfsen het Dutch Open sambo op haar naam geschreven. Borgonje won haar finale overtuigend van Youssra Hider.

Teamgenoten Daniël Wassenaar en Jasper van den Born kwamen tekort in hun finales en wonnen beiden zilver. Aan deze 28stee editie van het toernooi namen ruim 200 samboka’s uit twintig landen deel.

Persbericht geschreven door Samboteam Flevoland:

Paula Borgonje startte haar toernooi in de seniorenklasse tot 60kg tegen de Française Ricard en kwam al snel op voorsprong dankzij een lage schouderworp die 4 punten opleverde. Op de grond zette Borgonje direct een armklem aan waardoor Ricard moest afkloppen. De halve finale tegen de Britse Namey verliep al even voorspoedig en werd ook door Borgonje voortijdig beëindigd dankzij een armklem. De finale tegen de Nederlandse Youssra Hider werd door Borgonje gedomineerd. Borgonje kwam op 1-0 voorsprong en kon vervolgens Hider in de houdgreep nemen waardoor de voorsprong groeide tot 5-0. Dit was ook de eindstand en leverde Borgonje het goud op.

Daniël Wassenaar (senioren tot 68kg) kampte met een oorontsteking en miste daardoor een goede voorbereiding. In zijn eerste partij tegen de Fransman Isakhanyan kwam Wassenaar al snel 2-0 achter te staan en maakte het zichzelf erg lastig. Uiteindelijk wist hij met wat kleine scores de partij nipt met 4-3 in zijn voordeel te beslissen. Tijdens de halve finale tegen de Duitser Geiger had Wassenaar zijn mentale problemen en fysieke ongemak beter onder controle en besliste de partij voortijdig dankzij een goede focus en twee prima worpen. In de finale moest hij het opnemen tegen de professioneel worstelaar Krastanov uit Duitsland. Wassenaar kreeg geen grip op zijn tegenstander en verloor uiteindelijk de finale met 0-5.

Jasper van den Born kwam uit bij de senioren tot 90kg en begon zijn Dutch Open sterk door, dankzij verschillende technieken, met 10-2 van de Duitser Walter te winnen. Van den Born was goed op dreef en won ook de kwart finale van de Belg Baskens dankzij een Total Victory, de hoogst mogelijke score in het sambo. In de halve finale mocht de zelfverzekerde van den Born het opnemen tegen Zdancius uit Litouwen en beëindigde ook deze partij voortijdig door met twee worpen 8-0 op het scorebord te zetten. Topjudoka en meervoudige Nederlands kampioen Janssen had helaas weinig moeite met de Flevolandse samboka en won de finale. Van den Born kan echter terugkijken op een uitstekend Dutch Open met een verdiende zilveren plak als beloning.

 Jasper van den Born
 Daniêl Wassenaar
 Paula Borgonje
Wethouder Hillebregt lanceert de website.
Wethouder over School 's Cool: "Bijdrage bij overgang naar voortgezet onderwijs" 12 uur geleden
Afbeelding
Nieuwe dienstregeling: "Betere aansluiting op de trein in Dronten en Harderwijk" Brrreis 12 uur geleden
Afbeelding
Replica barak is markeringspunt in pioniersbolwerk Dronten 12 uur geleden