Afbeelding
Afbeelding van Rainer Maiores via Pixabay

Kinderen die in ziekenhuis geboren worden, krijgen Harderwijk in hun paspoort

Algemeen

DRONTEN - Als aanstaande moeders uit de gemeente Dronten naar St Jansdal moeten voor een bevalling, komt Harderwijk als geboorteplaats in het paspoort van het kind te staan. Het ziekenhuis heeft het idee geopperd om hier iets aan te doen, maar de gemeente Dronten ziet dat niet zitten.

St Jansdal heeft geprobeerd om een van de kraamkamers in Harderwijk tot grondgebied van Lelystad te verklaren. Kinderen die daar geboren worden, zouden dan Lelystad als geboorteplaats krijgen.

Het is aan de gemeente

Volgens woordvoerder Anneke Plette heeft het St Jansdal dit idee ook geopperd aan de gemeente Dronten: „Maar het is aan de gemeente om dit verder uit te werken. Dat kunnen wij als ziekenhuis niet bepalen.”

De gemeente Dronten gaat de mogelijkheden niet onderzoeken, omdat er na het faillissement van MC IJsselmeerziekenhuizen voor de Drontenaren niet zoveel is veranderd. Kinderen die in het ziekenhuis geboren worden, hadden vroeger Lelystad in hun paspoort staan en tegenwoordig Harderwijk. Dit is de gemeente om het even.

MC IJsselmeerziekenhuizen

Afbeelding
Oefening op IJsselmeer: Brand op schip bij Windplan Blauw, man overboord 20 uur geleden
De vorige editie van 'De Staat van Flevoland'.
Wat is er donderdag te doen? Gelukscarrousel, Staat van Flevoland, gemeenteraad 21 uur geleden
Versoepeling voor fruittelers.
Nieuwe regels in Dronten: Fruittelers mogen kamertjes arbeidsmigranten halveren 21 uur geleden