VIDEO | ASVD Zaalvoetbal stort in elkaar tijdens kampioensduel „Eén wissel is tekort”

DRONTEN - Er leek geen vuiltje aan de lucht voor ASVD Zaalvoetbal, het kampioenschap in de hoofdklasse F gloorde. Dynamo Lelystad werd in de eerste helft op een 3-0 achterstand gezet en toen de koploper meteen na rust de 3-1 scoorde, maakte ASVD net zo snel de 4-1. In het laatste kwart van de wedstrijd volgde echter de totale ineenstorting van ASVD. Dynamo won met 4-5 en vierde het kampioenschap.

Roberto Doufikar opende het kampioenenbal met een subtiele doorkopgoal en zorgde in de counter ook voor de 2-0. ASVD speelde verdedigend, keeper Machiel Werkman hield alles tegen wat richting doel ging en Saba Gwedelidze maakte er 3-0 van.

Mentaal en conditioneel

Dezelfde Gwedelidze scoorde in het begin van de tweede helft de 4-1. De 4-2 en 4-3 vormden echter de mentale genadeklap voor ASVD. De ploeg kon het ook conditioneel niet meer opbrengen om massaal mee te verdedigen en de 4-4 en 4-5 waren een logisch gevolg.

Sander Zuidema strooide met assists, maar het was niet genoeg. „Veel geblesseerden en vandaag nog twee zieken erbij. Dan heb je maar één jongen op de bank en dan zie je in de laatste fase van de wedstrijd dat dat uiteindelijk de beslissing brengt.”

Periode en bekerfinale

De 36-jarige aanvoerder kijkt nog wel uit naar de rest van het seizoen. ASVD kan bij winst op Dedemsvaart in de laatste wedstrijd nog een periodetitel overnemen en op 12 april volgt de finale voor de districtsbeker, in Almelo tegen topklasser IFC Zwolle.

Oefening op IJsselmeer: Brand op schip bij Windplan Blauw, man overboord 15 uur geleden
De vorige editie van 'De Staat van Flevoland'.
Wat is er donderdag te doen? Gelukscarrousel, Staat van Flevoland, gemeenteraad 16 uur geleden
Versoepeling voor fruittelers.
Nieuwe regels in Dronten: Fruittelers mogen kamertjes arbeidsmigranten halveren 16 uur geleden