Dagmar Kruik op de 100 meter schoolslag.
Dagmar Kruik op de 100 meter schoolslag. Zuiderzeezwemmers

Goud voor Iris Kasteel, Danique Stoop en Ilmar Stoop namens Zuiderzeezwemmers

DRONTEN - Tijdens het KNZB-circuit voor junioren, jeugd en senioren veroverden heel wat Zuiderzeezwemmers een finale- en podiumplaats. Er was goud voor Iris Kasteel, Danique Stoop en Ilmar Stoop, zilver voor Kimberley Olieman, Lotte Klaver, Dagmar Kruik en Lesley Smits en brons voor Wendy Kasteel.

Verslag geschreven door Zuiderzeezwemmers:

Het vierde en tevens laatste deel voor dit seizoen van het KNZB Circuit, leverde de zwemmers van ZZZ prachtige pr’s op en mooie eindklasseringen. Van de 12 behaalde finale plaatsen tijdens de voorrondes, werden er acht beloond met een medaille. Er werden 33 prachtige pr’s gezwommen en Jesper Dinger zette de grootste verbeteringspercentage neer, met een pr van 20 seconden liet hij op de 200 meter vrijeslag een tijd van 2.40.22 noteren. Justin de Boer zwom ook een geweldig pr hij wist zijn 50 meter vlinder met maar liefst 5 seconden aan te scherpen naar 41.57.

De wedstrijd startte traditioneel met 4 langere afstanden ( deze wedstrijd 200 meter vlinder, 400 wissel, 200 schoolslag en 200 meter vrijeslag). Twee afstanden voor de dames en twee voor de heren, waarbij voorrondes werden gezwommen. Zwem je je hier bij de snelsten in jou leeftijd categorie dan mag je aan het eind van de wedstrijd deelnemen aan de finales, waarin dan de helft van het aantal meters wordt gezwommen.

Finales

Tijdens de voorrondes van het eerste programma de 200 meter vlinder dames, werden al meteen geweldige prestaties neer gezet. Iris Kasteel, Wendy Kasteel en Suzanne Vesseur kwamen voor het eerst uit op deze afstand en wisten zich alle drie te plaatsen voor de finales van de 100 meter vlinder.

Bij de senioren won Danique Stoop overtuigend haar 200 meter vlinder race en plaatste zich ook voor de finale. In de finales van de 100 meter vlinder won Iris Kasteel goud met een tijd van 2.03.30, zus Wendy zwom zich in haar leeftijd categorie naar het brons in een prachtig pr van 1.21.99 en Danique Stoop won het goud bij de senioren in 1.05.86.

Op de 400 meter wissel heren wisten Thijs Fintelman die deze afstand voor het eerst zwom en Ilmar Stoop zich te plaatsen voor de finales 200 meter wissel. Helaas werd Thijs in de finale gediskwalificeerd, maar was Ilmar iedereen te snel af en won daarmee het goud in een tijd van 2.27.11.

Schoolslag

De 100 meter schoolslag finales verliep ook buitengewoon goed voor ZZZ, bij de junioren 1 ging het zilver naar Kimberley Olieman in een tijd van 1.38.95, Bij de junioren 2 en 3 was het zilver voor Lotte Klaver in een pr van 1.27.27 en bij de senioren ging het zilver naar Dagmar Kruik in 1.22.66.
Tot slot won Lesley Smits bij de jeugd 1 en 2 in de 100 meter vrijeslag finale het zilver in een prachtig pr van 56.76.

Jesper Dinger eindigde in de finale op de 100 meter vrijeslag op een 6e plaats met een geweldig pr van 1.12.61, Mandy Hagting werd in de 100 meter school finale 7e met een mooi pr van 1.41.35, Annemarie ten Have wist op deze slag in de finale 5e te worden in een tijd van 1.29.63 en Suzanne Vesseur zwom een prachtig pr in haar finale op de 100 meter vlinder, waar ze aantikte in een tijd van 1.30.44.

Overige hoge klasseringen

In de overige programma nummers werden ook hoge klasseringen behaald, op de 50 meter vrij werd Wendy Kasteel 3e (31.52), Danique Stoop 1e (26.71) en Dagmar Kruik 3e (28.59). Op de 50 meter rug werd Jesper Dinger 2e (38.17 pr) en Ilmar Stoop 1e (30.87 pr).

Op de 50 meter school werden Kimberley Olieman (44.81) en Lotte Klaver 2e (39.79 pr). Op de 50 meter vlinder werd Ilmar Stoop 1e (27.80), op de 100 meter vrijeslag was de 3e plaats voor Kimberley Olieman (1.18.53 pr), werd Lotte Klaver 1e (1.04.57 pr) en Danique Stoop 2e (1.00.43). Op de 100 meter rug werd Niels Doppenberg 2e (1.28.21) en Justin de boer 3e (1.34.68 pr).