Op het terrein van het Almere College is voldoende ruimte gecreëerd.
Op het terrein van het Almere College is voldoende ruimte gecreëerd. ©maartenheijenk.nl (archieffoto)

Gemeente Dronten zoekt noodkantoor voor 250 ambtenaren en 15 maanden bij Almere College

Gemeente

DRONTEN - De gemeente Dronten is begonnen met de aanbesteding van de tijdelijke huisvesting van het gemeentehuis. Zoals bekend gaan de baliefuncties naar het huidige kantoor van de Rabobank. Op het terrein van het Almere College aan de Educalaan moet een noodkantoor worden geplaatst voor ongeveer 250 ambtenaren.

In haar voorwaarden voor de noodhuisvesting stelt de gemeente Dronten dat er zo’n 200 computeraansluitingen moeten komen en dat het gebouw WiFi-vriendelijk moet zijn. Ook LED-verlichting is een eis, evenals zonwering die van binnenuit te bedienen is.

Rolstoelvriendelijk

Het toegangscontrolesysteem van het huidige gemeentehuis wordt verplaatst naar de Educalaan. Verder moet er een inbraaksignalering komen en moet het gebouw rolstoelvriendelijk zijn. Dat laatste geldt niet voor de eerste verdieping.

Onderdeel van de aanbesteding vormt een Programma van Eisen. Hierin wordt gesproken over een huurperiode van ’14 oktober 2019 tot 14 januari 2019’. Waarschijnlijk bedoelt de gemeente januari 2021 en geldt de noodhuisvesting voor een periode van vijftien maanden.

Verbouwing gemeentehuis