Afbeelding
Ar Nieuwland

Ondanks personele problemen boert Swift '64 goed: “Staan organisatorisch prima”

Sport

SWIFTERBANT – Heel stiekem mengt Swift ’64 zich weer in de strijd om een plaats in de nacompetitie en wat dat betreft wachten er twee belangrijke weken. Aankomende zaterdag speelt het tegen Oene, een week later wacht Zwolsche Boys. “Cruciaal om mee te blijven doen”, zegt trainer Arjan ten Hove.

De Swifterbanters tonen de laatste weken stabiliteit aan, daar waar het in het eerste deel van de competitie aan ontbrak. Een opmerkelijke ontwikkeling, vooral omdat Swift de laatste weken met veel personele problemen kampt. Zo is Robbin Posthuma de rest van het seizoen uitgeschakeld, is Bas van Spronsen er al een tijdje niet bij en moest Christaan Grin stoppen vanwege werkomstandigheden.

Van Klaveren

“Ik ben niet verbaasd over de prestaties, maar wel positief verrast”, vertelt Ten Hove. “Neem bijvoorbeeld Wesley van Klaveren, die we hebben overgeheveld uit de tweede selectie. Hij maakt er tegen Hattem drie. Ik denk dat we het organisatorisch goed hebben staan, waardoor het makkelijker is om jongens in te passen. Zij krijgen makkelijker hulp van de jongens die er al stonden.”

De personele problemen zijn nog niet voorbij, want ook zaterdag tegen Oene mist Ten Hove weer een aantal spelers. De eerder genoemden Posthuma en Van Spronsen zijn er niet, terwijl Leon Snijders een twijfelgeval is. Daarnaast is Steven George geschorst. Toch is er vertrouwen, wat wil je ook na een serie van drie overwinningen. “Prestaties brengen vertrouwen en dat nemen we mee naar komende zaterdag”, weet Ten Hove.

Eerder dit seizoen won Swift met 1-2 van Oene en daar speelde het één van haar beste wedstrijden van het seizoen. Ten Hove: “Als we morgen een kopie krijgen, dan ben ik hartstikke tevreden. Maar dat heeft ook met een tegenstander te maken, vooral of ze ons laten voetballen. We willen de lijn in ieder geval doortrekken.”

Volledig programma

14.30 uur asv Dronten – Bennekom

14.30 uur Prins Bernhard – Reaal Dronten

15.00 uur ZAC – BAS

15.00 uur Swift ’64 – Oene