Basisschool De Toekomst.
Basisschool De Toekomst. archieffoto

Basisscholen in centrum van Dronten denken mee over plannen voor gezamenlijk schoolgebouw

Algemeen

DRONTEN - De basisscholen in het centrum van Dronten willen meewerken aan een onderzoek van de gemeente Dronten naar gezamenlijke huisvesting. Dat zegt wethouder Peter van Bergen (Leefbaar Dronten) naar aanleiding van verkennende gesprekken van de gemeente met de scholen.

Het plan voor één gezamenlijk gebouw voor alle basisscholen in het centrum van Dronten is niet nieuw. Twee jaar geleden zei de toenmalige onderwijswethouder Ton van Amerongen al: „Er zijn nu vijf scholen in het centrum van Dronten, waarbij je ziet dat het leerlingenaantal afneemt.” Hij vertelde dat de scholen wilden komen tot een ‘adequate nieuwe huisvesting’.

Volgens Peter van Bergen bevinden de plannen zich nog steeds in een verkennende fase: „De huidige huisvesting voldoet niet meer helemaal aan de eisen. Wellicht kunnen we een school op één locatie realiseren. Dat is onderwerp van studie voor de komende jaren.”

Christiaan Huygens

Bij die studie wordt meteen gekeken naar wat er met de huidige schoolgebouwen moet gebeuren. Met het oog daarop wordt de Christiaan Huygensafdeling van christelijke basisschool Het Kompas slechts tijdelijk (tot 2025) ondergebracht in de noodlokalen van het Ichthus College.

Na 2025 kan deze dependance misschien verhuizen naar één van de vrijkomende scholen in het centrum van Dronten. Zo heeft bijvoorbeeld openbare basisschool Aquamarijn aan De Ketting een relatief nieuw gebouw, nadat het oude schoolgebouw in de jaren tachtig is afgebrand.

Centrumscholen

Wethouder Hillebregt lanceert de website.
Wethouder over School 's Cool: "Bijdrage bij overgang naar voortgezet onderwijs" 18 uur geleden
Afbeelding
Nieuwe dienstregeling: "Betere aansluiting op de trein in Dronten en Harderwijk" Brrreis 18 uur geleden
Afbeelding
Replica barak is markeringspunt in pioniersbolwerk Dronten 18 uur geleden