Bas van Spronsen (Swift'64)
Bas van Spronsen (Swift'64) ©maartenheijenk.nl

Swift '64 heeft tegen Oene genoeg aan een doelpunt van Bas van Spronsen

Sport

SWIFTERBANT - Swift '64 heeft zaterdag voor de tweede keer dit seizoen afgerekend met Oene. Trainer Arjan ten Hove zag dat Bas van Spronsen zich in de tweede helft tot matchwinner kroonde: 1-0.

Van Spronsen was de afgelopen weken afwezig vanwege een blessure, maar maakte tegen Oene weer speelminuten. Die bekroonde hij direct met een hele belangrijke goal, want hij brak een ruime tien minuten voor het einde de ban. "Uit een corner kreeg Bas de bal op zijn schouder en die ging erin. Daarna hadden we nog uit kunnen lopen, maar onder andere Bas raakte nog een keer de paal", vertelt Ten Hove.

Swift had over de gehele wedstrijd moeite met de opponent, maar bleef mede door keeper Menno Seinen overeind. "We geven niet veel weg. Als we dan toch wat weggeven, dan staat Menno gewoon heel erg goed te keepen. We kregen het vandaag steeds meer onder controle en dat hebben we goed gedaan", vindt Ten Hove.

Zijn ploeg is daardoor weer helemaal in de race om een plaats in de nacompetitie, want het gat naar BAS bedraagt slechts drie punten. "Als je zelf wint, dan kun je naar de andere uitslagen kijken en die waren positief. Een mooi weekend!"