Kampioen ASVD Korfbal raakt ongeslagen status kwijt: ā€žHet lukte gewoon nietā€

Sport

ZOETERMEER - Twee wedstrijden voor het einde van de zaalcompetitie werd ASVD vorige week kampioen (zie video). Phoenix uit Zoetermeer zorgde er gisteren voor dat de Drontenaren niet ongeslagen bleven: 23-20.

Het viel bij ASVD niet mee om een fit team op de been te brengen. De griep was toegeslagen en het tweede team, dat in een thriller handhaving veilig stelde (23-23 tegen SKF), moest op volle sterkte blijven. Bovendien is Phoenix een sterk team kan zijn.

In de eerste helft kwam de groen-witte formatie nog wel op een 8-10 voorsprong, maar dat was het dan ook. In no-time bogen de Zoetermeerders dit om in een voor hen voordelige 12-10 tussenstand.

20 Scores is te weinig

In de tweede helft kon Phoenix dit verschil behouden en liep het af en toe zelfs verder uit. Op de 23-20 eindstand viel niets af te dingen. 23 Doelpunten tegen gaat nog wel, maar er zelf maar 20 maken is gewoon te weinig.

Coach Wilbert Leendertse: ā€žWe wilden echt wel iets goeds neerzetten, maar het lukte gewoon niet. We spelen dynamisch en dat betekent wel dat je fit moet zijn. De conditie en daardoor scherpte misten we vandaagā€.

Afbeelding
UWV: "Grote vraag naar automonteurs in "Flevoland 6 uur geleden
Tulpenloop
Agenda zaterdag: Tulpenloop, Aldi, badminton, voetbal, Spinvis, Maris Sonores 6 uur geleden
Afbeelding
GroenLinks, PvdA en ChristenUnie willen meldpunt vuurwerkoverlast in Dronten 7 uur geleden