Biddinghuizen krijgt tweede padelbaan; club wijzigt naam in ‘BAS Tennis en Padel’

Biddinghuizen

BIDDINGHUIZEN - Twee jaar na de opening van haar padelbaan (zie video) heeft BAS Tennis besloten een tweede baan te laten bouwen. Woensdag werd de beslissing genomen tijdens de ledenvergadering, op 1 april gaat de schop de grond in en begin mei wordt de baan geopend.

Bestuurslid Mart Muller, verantwoordelijk voor de accommodatie, constateert dat de belangstelling voor tennis afneemt en voor padel groeit. Het is voor BAS Tennis aanleiding om de padelvoorziening te verdubbelen.

Tijdens de ledenvergadering van november waren de leden al enthousiast. Daardoor kan de bouw meteen beginnen, nu de ledenvergadering afgelopen woensdag definitief akkoord is gegaan.

Niet ten koste van tennis

De padelbaan wordt aangelegd op het stukje grasveld naast de eerste baan. Het betekent dat het niet ten koste gaat van de tennisbanen.

Muller erkent dat de club in de toekomst wel kritisch moet kijken naar haar aantal van vijf tennisbanen: „Want dat is voor 125 leden héél veel. Op dit moment zijn de banen nog in goede staat, maar er komt een moment dat het kunstgras vernieuwd moet worden. Dan moeten we onszelf de vraag stellen: wat doen we met die vijf banen?”

De padelbaan kost 55- à 60.000 euro. De vereniging hoopt dat de gemeente Dronten een deel van dat bedrag wil subsidiëren. De werkzaamheden worden uitgevoerd door twee bedrijven: CSC Sport uit Zeewolde verzorgt de ondergrond en Padelbouw uit Lelystad bouwt de kooi.

Nieuwe naam

Omdat padel de afgelopen twee jaar een essentieel onderdeel van de vereniging is geworden, hebben de leden van BAS Tennis tevens besloten de naam van de club te veranderen. Dit wordt nu ‘BAS Tennis en Padel’: „Zodat we ook in de naam uitstralen dat je bij ons twee sporten kunt beoefenen.”

Van de 125 leden van BAS Tennis doet bijna de helft aan padel. Tweederde van hen combineert het met tennis. Omdat de afdelingen tennis en padel samen één vereniging vormen, betaalt iedereen dezelfde contributie.