Afbeelding
©maartenheijenk.nl (archieffoto)

OFW krijgt bij een vrijkomend huis gemiddeld 100 reacties van woningzoekenden

Algemeen

DRONTEN - Als er bij Oost Flevoland Woondiensten een woning vrijkomt, melden zich daarvoor gemiddeld bijna honderd woningzoekenden. Dit meldt OFW in haar beleidsplan Voorraad en Nieuwbouw. Er stonden bij OFW begin vorig jaar 3.539 mensen ingeschreven als woningzoekende.

Er kwamen in het jaar 2017 driehonderd woningen vrij bij Oost Flevoland Woondiensten. Daarop kreeg OFW in totaal 29.500 reacties van woningzoekenden.

Van de ruim 3.500 woningzoekenden wil 38% een e-mail van OFW te ontvangen, als er een woning vrijkomt die voldoet aan hun eisen. Volgens de woningcorporatie is 14% van de ingeschrevenen actief woningzoekend. Dit zijn mensen die in 2017 drie keer of vaker op een woning hebben gereageerd.

Uit voorzorg

De woningcorporatie constateert dat niet iedere woningzoekende die staat ingeschreven ook actief naar een woning zoekt. Een deel staat uit voorzorg ingeschreven, zodat ze eerder in aanmerking komen als ze uiteindelijk op een woning reageren.

„Voor anderen geldt dat ze wel degelijk op zoek zijn naar een woning, maar eerst voldoende wachttijd willen opbouwen omdat ze anders toch niet in aanmerking komen”, aldus het beleidsplan.

Afbeelding
Bijna één op de tien jongeren in de gemeente Dronten krijgt jeugdzorg 2 uur geleden
4 mei in Dronten.
Wat is er zaterdag te doen? Gamefestival, voorouders, voetbal, dodenherdenking 3 uur geleden
Er is dit jaar geen stembureau in De Meerpaal.
Gemeente Dronten zoekt hulp op stembureaus bij Europese verkiezingen 3 uur geleden