De strooiroutes in en rond Dronten.
De strooiroutes in en rond Dronten. gemeente Dronten

EĆ©n wijziging in strooiroutes gemeente Dronten: rondje Lancasterdreef

Gemeente

DRONTEN - De gemeente Dronten heeft Ć©Ć©n wijziging doorgevoerd in haar strooiroutes: ā€žHet noordelijke rondje Lancasterdreef van De Zuid naar de Pinglestraat wordt toegevoegd.ā€ Deze route wordt volgens de gemeente veel gebruikt door fietsers, met name scholieren.

B en W hebben voor de jaren tot 2024 een nieuw gladheidsbestrijdingsplan opgesteld. Daarbij wordt uitgegaan van 36 keer strooien per seizoen. Dat gebeurt tussen ā€™s ochtends vier en ā€™s avonds elf uur. ā€™s Nachts wordt er alleen in incidentele gevallen gestrooid.

Volgens een vast plan

De gemeente bestrijdt de gladheid op de routes van het openbaar vervoer, de doorgaande ontsluitingswegen binnen de wijken en de doorgaande fietspaden. Dat gebeurt door vier strooi-eenheden. Zij strooien volgens een vast plan. Hiervan wordt alleen afgeweken als er meldingen zijn over extra gevaarlijke situaties.

In het plan wordt benadrukt dat het strooien van Ć lle wegen binnen de gemeente weinig zinvol is voor de verkeersveiligheid: ā€žWant zout is pas echt effectief als de weg relatief door veel verkeer wordt gebruikt. Zout moet zogezegd ā€˜ingeredenā€™ worden.ā€

Kosten verdubbelen

De kosten voor de gladheidsbestrijding nemen de komende jaren fors toe. Voor 2018 stond er nog 66.000 euro op de begroting. Dit verdubbelt naar 140.000 euro in 2022. Dit komt onder andere doordat er meer betaald moet worden voor het strooien door de provincie Flevoland.

B en W schrijven in hun plan dat momenteel de capaciteit aan personeel en materieel maximaal wordt gebruikt. Dit betekent dat het aantal te strooien straten alleen kan toenemen met behulp van extra personeel en extra materieel. Als daarvoor gekozen wordt, nemen ook de kosten toe.

Overzicht strooiroutes gemeente Dronten

Afbeelding
In gemeente Dronten relatief veel nieuwe woningen 'in de pijplijn' 18 uur geleden
Afsluiting van de Hanzeweg in 2021.
Wat is er woensdag te doen? Zwemmen, Olbro, avond over afsluiting Hanzeweg 18 uur geleden
Barry Hoogezand (VVD)
VVD stelt vragen over AZC Dronten: "Hoeveel overlast is er?" 19 uur geleden