De rode weggedeelten zijn volgens de ANWB 't gevaarlijkst.
De rode weggedeelten zijn volgens de ANWB 't gevaarlijkst. ANWB

ANWB kleurt Biddingringweg en Biddingweg rood: „Het gaat om leven en dood”

Algemeen

DRONTEN - De ANWB heeft een analyse gepubliceerd over de veiligheid van provinciale wegen. Twee wegen in de gemeente Dronten worden omschreven als ‘risicovol’: de Biddingringweg (N305) tussen Biddinghuizen en Larserweg en de Biddingweg (N710) bij Swifterbant, tussen Dronterweg en Overijsselseweg.

De ANWB heeft gekeken naar de verkeersongevallen die de afgelopen vier jaar hebben plaatsgevonden. Dit is volgens het onderzoek gecombineerd met een technische analyse van de veiligheid van de weg.

Het onderzoek is gepubliceerd naar aanleiding van de Statenverkiezingen van afgelopen woensdag: „De ANWB biedt de Provinciale Staten deze kaart en onderliggende analyse aan als handreiking om in de komende collegeperiode concreet werk te maken van het verbeteren van de veiligheid van de wegen.”

Gevaarlijkste wegen

Volgens de ANWB zijn provinciale wegen de gevaarlijkste wegen van ons land: „Slechts zes procent van onze wegen geldt als ‘provinciaal’ maar ze leiden tot één vijfde van alle verkeersdoden.”

„In Nederland zijn de afgelopen vier jaar 427 personen overleden op een provinciale weg of fietspad. De provincie is verantwoordelijk voor de veiligheid van de weg. Dat is een belangrijke taak, het gaat om leven en dood.”

Dronterweg - Biddingringweg

Abonneer gratis

op de digitale krant