Siert Jan Lap (CDA)
Siert Jan Lap (CDA) ©maartenheijenk.nl

Wethouder wil bijspringen in opruimkosten na vrijwilligersklus in zwembad De Alk

Biddinghuizen

BIDDINGHUIZEN - Dorpsbelangen en vrijwilligers in Biddinghuizen hebben in het kader van de vrijwilligersactie NLdoet de omgeving van buitenzwembad De Alk opgeknapt. Het werk is nog niet af. Wethouder Ton van Amerongen (VVD) stelt voor dat de gemeente de helft van de resterende kosten voor haar rekening neemt.

De vrijwilligers hebben de midgetgolfbaan verwijderd, grootschalig snoeiwerk verricht en bomen gekapt. Volgens wethouder Van Amerongen betrof dit geen grootschalig onderhoud.

Hij benadrukte dat zwembadexploitant Optisport verantwoordelijk is voor het groenonderhoud binnen de hekken. ,,En de werkzaamheden die zijn verricht, zijn aanvullend op het door Optisport opgestelde onderhoudsplan.”

Enorme berg afval

Er ligt bij het zwembad nog een enorme berg afval en het CDA vroeg het gemeentebestuur om te helpen met het opruimen daarvan. Van Amerongen zei in een reactie dat Dorpsbelangen van tevoren wist dat het een hele ambitieuze klus was om in twee dagen af te ronden. Toch toonde hij zich toeschietelijk. Afronden van het karwei kost ongeveer 5.000 euro en hij gaat het college voorstellen om daarvan de helft te vergoeden.

,,Goed om te horen”, reageerde Siert Jan Lap (CDA), ,,Maar wij willen het college toch graag uitdagen het volledige bedrag beschikbaar te stellen.” Die laatste toezegging wenste de wethouder niet te doen.