Flevomanege
Flevomanege ©maartenheijenk.nl

Wel gesprekken over woningbouw Flevomanege, maar voorlopig nog geen beslissingen

Algemeen

DRONTEN - Er zijn wel degelijk gesprekken gaande met een projectontwikkelaar over woningbouw rond de Flevomanege aan De Zuid. Voorlopig worden er echter nog geen besluiten genomen. Dat zei wethouder Peter van Bergen (Leefbaar Dronten) donderdag in antwoord op vragen van het CDA.

De voorzitters van Stichting Paardrijden Gehandicapten Flevoland (SPGF) en de stichting Flevomanege maken zich zorgen over de ontwikkelingen. Zij hebben de indruk dat het proces vertraagd is en dat de gemeente niet duidelijk maakt wat daarvan de reden is.

Geen sprake van

Aanleiding van de onrust waren de uitlatingen van toenmalig wethouder Jaap Oosterveld, die in januari zei dat er geen sprake was van concrete onderhandelingen met een projectontwikkelaar. Zijn tijdelijke vervanger Peter van Bergen relativeerde deze uitspraak donderdag.

Van Bergen voegde er wel meteen aan toe, dat er pas beslissingen worden genomen als de gemeenteraad ermee instemt. Voordat B en W het onderwerp voorleggen aan de raad, willen ze eerst een helder overzicht van alle mogelijke woningbouwlocaties in Dronten hebben: „Dan komt er ook duidelijkheid over de positie van de Flevomanege en bespreken we welke stappen er genomen gaan worden.”

Afbeelding
Oefening op IJsselmeer: Brand op schip bij Windplan Blauw, man overboord 11 uur geleden
De vorige editie van 'De Staat van Flevoland'.
Wat is er donderdag te doen? Gelukscarrousel, Staat van Flevoland, gemeenteraad 11 uur geleden
Versoepeling voor fruittelers.
Nieuwe regels in Dronten: Fruittelers mogen kamertjes arbeidsmigranten halveren 12 uur geleden