Afbeelding
©maartenheijenk.nl

Gemeente Dronten start met laadpalen een procedure vergelijkbaar met containers

Gemeente

DRONTEN - De gemeente Dronten wil de inwoners nadrukkelijk betrekken bij de vraag waar openbare laadpalen voor elektrische auto’s kunnen worden neergezet. Er komt een inspraakprocedure, die vergelijkbaar is met de besluitvorming over de locaties voor ondergrondse afvalcontainers. Bij de containers is het niet overal goed verlopen. Bij de laadpalen hopen B en W op begrip en draagvlak.

Tot nu toe werden er in Dronten alleen laadpalen geplaatst als inwoners een aanvraag indienden. Ook werknemers die wekelijks minimaal 18 uur in de gemeente werken, konden zo’n paal aanvragen. B en W vinden echter dat ze zèlf het initiatief moeten nemen om tot een ‘dekkend netwerk’ van laadpalen te komen.

Op eigen terrein

Dat netwerk is bedoeld voor bewoners, forenzen en bezoekers die hun elektrische auto in het openbaar gebied willen opladen. „Want niet iedereen is in de gelegenheid om de auto op eigen terrein neer te zetten en op te laden”, legt wethouder Ton van Amerongen (VVD) uit.

Hoeveel laadpalen er moeten komen in de gemeente Dronten, kan Van Amerongen nog niet aangeven. „Ik kan hooguit zeggen dat we in 2020 in ieder geval een behoefte van 60 laadpalen verwachten. Maar dat is ook afhankelijk van de ontwikkelingen op het gebied van duurzame energie. Misschien hebben we er wel veel minder nodig.”

Bijeenkomsten in de dorpen

Er komen binnenkort bijeenkomsten in alle drie de dorpen, waar bewoners de behoefte aan laadpalen kunnen aangeven. Die vergaderingen moeten leiden tot een kaart, waarop de laadpalen staan aangegeven.

Over die kaart mogen de inwoners weer meepraten. Als het plan er eenmaal ligt, worden kunnen er eventueel ook nog bezwaarschriften worden ingediend.

Het UWV-kantoor in Almere.
Aantal WW-uitkeringen daalt in maart, maar is nog wel hoger dan vorig jaar 7 uur geleden
De Aldi in winkelcentrum Suydersee.
Wat is er vrijdag te doen? Winkelactie voedselbank, prinses Belle, lezing filosoof 7 uur geleden
In De Meerpaal kan niet meer worden gestemd.
Verkiezingen: Niet meer stemmen in De Meerpaal, de Reaal-kantine en De Hoeksteen 8 uur geleden