Trainer Jan Vlap (Asv Dronten)
Trainer Jan Vlap (Asv Dronten) ©maartenheijenk.nl

Asv Dronten verliest met 0-2 van ‘toekomstige kampioen’ NSC: „Terecht, eerlijk is eerlijk”

DRONTEN - Asv Dronten heeft geen vervolg kunnen geven aan de goede wedstrijden tegen Go Ahead Kampen en VV Bennekom. In de eerste helft tegen NSC was het allemaal net wat minder, waardoor de hekkensluiter halverwege tegen een 0-2 achterstand aankeek. Na rust werd het beter, maar het bleef 0-2.

Asv Dronten begon met de piepjonge Kelson Raven in de basis en toen Willem Jelle Bos in de warming-up niet inzetbaar bleek, kwam er nog een tweede jonkie bij: Dylan van der Stoel. Het tweetal kreeg na afloop de complimenten van interimtrainer Jan Vlap.

Niet scherp genoeg

Voor het overige was Vlap over de eerste helft niet zo te spreken. „Het leek wel alsof we niet konden opbrengen, wat we vorige week tegen Bennekom wel konden opbrengen. We waren niet scherp genoeg, de tweede ballen en klutsballen waren voor NSC.”

Het leidde tot doelpunten van Grovenstein in de 38ste minuut en Van Essen in de blessuretijd. „Die goals hebben we min of meer door eigen falen weggegeven”, baalde de trainer van Asv Dronten.

Rug gerecht

Na rust beet zijn ploeg van zich af. Het was niet voldoende, zeker niet toen Kelson Raven na ruim een uur zijn tweede gele kaart kreeg. „Maar we hebben met tien man onze rug gerecht en dat was netjes”, concludeerde Jan Vlap, „Dat neemt niet weg dat de nederlaag tegen de aanstaande kampioen terecht was, eerlijk is eerlijk.”

De komende weken speelt Asv Dronten uit tegen DTS’35 (de nummer vier) en thuis tegen SDV Barneveld (de nummer vijf). Daarna volgen de wedstrijden die essentieel zijn voor handhaving. „Dan moeten we er staan”, beseft Vlap.