Trainer Arjan ten Hove van Swift'64
Trainer Arjan ten Hove van Swift'64 ©maartenheijenk.nl

Swift’64 scoort nu wel waar dat voor de winterstop niet lukte: 3-0 tegen Zwolsche Boys

Sport

SWIFTERBANT - „Als je leest Swift’64 - Zwolsche Boys 3-0, dan denk je misschien dat we een makkelijke middag hebben gehad. Maar zo was het niet, Zwolse Boys was zeker gelijkwaardig”, blikt Swift’64-trainer Arjan ten Hove terug op de wedstrijd van vanmiddag, „Het was een gelijkopgaande wedstrijd."

Toch kan de trainer niet anders dan tevreden zijn over de huidige serie van de ploeg uit Swifterbant: vijf overwinningen op rij en vijf keer de nul gehouden.

Effectiever in de afronding

Voor de winterstop had Swift’64 in de eerste helft van veel wedstrijden het betere van het spel, maar werd dat niet in doelpunten uitgedrukt. De laatste weken is dat anders. Dat gold ook voor de thuisbeurt tegen Zwolsche Boys: „Het was een gelijkopgaande eerste helft, maar wij waren effectiever in de afronding.”

Het leidde tot een 2-0 ruststand door doelpunten van Mitchell Venverloo in de 26ste en Wesley van Klaveren in de 37ste minuut. Dat uitgerekend zij de doelpunten maakten, stemde Ten Hove tot tevredenheid: „Wesley en Mitchell speelden in het begin van het seizoen allebei nog in het tweede. Het toont de breedte van de selectie aan. Je ziet het in de groep: iedereen beseft dat we niet van één of twee spelers afhankelijk zijn.”

Kansen in de omschakeling

Na rust moesten de Zwollenaren komen en daardoor kreeg Swift’64 in de omschakeling de ruimte om de marge te vergroten. Het leidde tot slechts één goal: Tom Roskam maakte er in de 54ste minuut 3-0 van.

De wedstrijd van vandaag telde mee voor de tweede periode. In de derde periode is Swift’64 nog ongeslagen. De vlag gaat echter nog niet uit bij Arjan ten Hove: „Volgende week Hulshorst uit. Dan beginnen we weer bij nul. Het heeft geen zin om verder vooruit te kijken: gewoon deze week hard trainen en er volgende week weer staan.”