Afbeelding

Vier FĂȘte de la Nature 2019 op landgoed & proeftuin Roggebotstaete.

maandag 1 april 2019 0:00

Vier Fête de la Nature 2019 op landgoed & proeftuin Roggebotstaete.

Het grootste grassroots natuurfestival van Nederland wordt dit jaar ook gevierd op landgoed & proeftuin Roggebotstaete aan de Vossemeerdijk 6 in Dronten. Op zondag 26 mei organiseert Fête de la Nature het evenement “proef de natuur”. Fête de la Nature brengt mensen op een positieve en feestelijke manier in contact met de natuur en met andere mensen.

In de loop van de ochtend zijn de herders Pieter en Karin en hun honden Mick en Ynia met de Drentse heideschapen aanwezig. Wandel langs de Hongaarse bosvarkens en runderen waar dierenverzorger Suzanne u – indien aanwezig – vertelt over deze dieren. Imker Laura is regelmatig present en zorgt met liefde en passie voor de bijenvolken. Wandel langs de moestuin en het voedselbos. Thon en Gerry ontvangen u graag bij het rustpunt “Keet van Staete”, waar u een (h)eerlijke consumptie met lokale lekkernij kunt nuttigen, of gewoon niets, omdat u welkom mag zijn op landgoed & proeftuin Roggebotstaete.

Op andere plekken in Nederland kunnen mensen op 24, 25 en 26 mei onder andere een rondleiding door natuurtuin,Spring Schapenscheren, Zonnegroet op de Lochemseberg of een Molenfietstocht maken of Spelen in de natuurspeeltuin. Kijk voor meer informatie over het lokale programma van Fête de la Nature op deze website: http://www.fetedelanature.nl

De evenementen die tijdens Fête de la Nature worden georganiseerd zijn voor iedereen toegankelijk. Het natuurfestival wordt gevierd van Lochem tot Leiden en van Blokker tot Harderwijk. Fête de la Nature is een gratis en open festival. Dat betekent dat iedereen met een leuk idee voor een evenement een activiteit kan organiseren. Geen initiatief is te klein of te groot.