Leerlingen van De Klimboom werken aan het biolgieproject.
Leerlingen van De Klimboom werken aan het biolgieproject. eigen foto

Hogeschool, Almere College en De Klimboom werken samen: „Mooi om te zien”

Algemeen

DRONTEN - „Mooi om te zien hoe een samenwerking tussen een basisschool, middelbare school en hogeschool zoveel enthousiasme en mooie resultaten tot stand kan brengen.” Dat zegt docent Sandra Haven van Aeres Hogeschool Dronten over een project samen met het Almere College en De Klimboom.

Eerstejaars studenten Diergezondheid en Management van de hogeschool zijn bezig om biologie op een verrassende en leuke manier aan scholieren over te brengen. Via een educatief spel proberen ze leerlingen te laten nadenken over de gezondheid bij mens en dier.

Escaperoom

Onderdeel van het project is om samen met tweedejaars havo- en vwo-leerlingen van het Almere College in Dronten een escaperoom voor de biologieles te maken. De studenten geven aan wat er geleerd moet worden. De leerlingen bedenken hoe dit in spelvorm weergegeven kan worden.

De concepten zijn de afgelopen week getest bij katholieke basisschool De Klimboom, eveneens in Dronten. Groep 6, 7 en 8 hebben opdrachten en spellen gespeeld en feedback gegeven aan de studenten.