De startbijeenkomst in Lelystad
De startbijeenkomst in Lelystad Foto FotostudioWierd

Gemeenten, provincie en Flevofood werken samen aan ‘korte voedselketen’

Algemeen

DRONTEN - De gemeente Dronten is één van de partners, die samen gaan werken aan een ‘korte Flevolandse voedselketen’. Ook de andere gemeenten in Flevoland, de provincie en de vereniging Flevofood maken deel uit van het samenwerkingsverband.

Het startsein werd maandag gegeven in Lelystad. Wethouder Elly van Wageningen (Lelystad) benadrukte daar dat lokaal voedsel steeds belangrijker wordt. „Het is belangrijk samen na te denken hoe we onze ernstige voedselverspilling kunnen tegengaan maar ook hoe we meer voedsel in onze eigen regio kunnen verwerken.” Naast inzet van onderwijs, ziet de wethouder Flevolandse samenwerking als een belangrijk middel.

Hartstikke goed

Haar collega Ewout Suithoff (Zeewolde) betoogde dat wat er lokaal beschikbaar is, lokaal moet worden gebruikt: „Het is hartstikke goed om hierin strategisch samen te werken met andere Flevolandse gemeenten.”

?„We moeten de naamsbekendheid krijgen dat onze ondernemers alle hoeveelheden kunnen leveren”, aldus wethouder Irene Korting van de gemeente Dronten

Afbeelding
In gemeente Dronten relatief veel nieuwe woningen 'in de pijplijn' 2 uur geleden
Afsluiting van de Hanzeweg in 2021.
Wat is er woensdag te doen? Zwemmen, Olbro, avond over afsluiting Hanzeweg 2 uur geleden
Barry Hoogezand (VVD)
VVD stelt vragen over AZC Dronten: "Hoeveel overlast is er?" 3 uur geleden