Reaal-trainer Carl Aventurin.
Reaal-trainer Carl Aventurin. ©maartenheijenk.nl

Carl Aventurin vertrekt na dit seizoen bij Reaal Dronten: „Te veel onzekerheden”

Sport

DRONTEN - Reaal Dronten moet op zoek naar een nieuwe hoofdtrainer. Het zat er al enkele weken aan te komen en gisteravond heeft Carl Aventurin de knoop doorgehakt. Hij liet het bestuur weten na dit seizoen te stoppen: „Ik heb de plussen en minnen tegen elkaar afgewogen.”

De oefenmeester uit Lelystad is bezig aan zijn tweede seizoen op sportpark De Munten. Hij is al sinds november in gesprek over een verlenging van zijn dienstverband. „Het was de intentie om met elkaar door te gaan, maar ik heb wel enkele voorwaarden gesteld.”

Tweede elftal

De belangrijkste eis was de komst van een tweede elftal. Reaal heeft een recreatief derde en vierde elftal, maar doet het zonder tweede. „En dat is moeilijk werken. Het betekent dat veel spelers uit de selectie niet aan spelen toekomen en zich daardoor niet ontwikkelen. De club is er hard mee bezig en ze doen er onwijs hun best voor, maar het is nog te onzeker of het lukt.”

Ook heeft Carl Aventurin moeite met de mentaliteit van sommige spelers. De groep heeft uitgesproken prestatievoetbal te willen spelen: „Toch zijn er geregeld spelers die tijdens competitieweekeinden weg zijn. Er is te weinig concurrentie en daardoor is het soms iets te vrijblijvend. Het maakt het moeilijk om onze doelstellingen te behalen en dat vind ik persoonlijk lastig.”

Geen rancune

Aventurin benadrukt dat er van zijn kant geen rancune en teleurstelling is: „Het is in goed overleg gegaan. Ik vind Reaal een hartstikke mooie vereniging en ik ben blij dat ze mij de kans hebben gegeven op mijn eerste klus als hoofdtrainer. Ik heb hier in twee seizoenen ontzettend veel geleerd.”

Er zijn wat de trainer betreft echter te veel onzekerheden: „En dan kan ik er beter nu eerlijk over zijn, dan dat ik volgend seizoen mijn motivatie verlies omdat ik tegen dezelfde dingen aanloop. Dat heb ik netjes aangegeven.”

Mutaties

De geruchten over transfers van spelers staan volgens Aventurin los van deze beslissing: „Mutaties tijdens de zomerstop heb je altijd. Dat hoort bij voetbal en heeft hier niets mee te maken.”

De Lelystedeling wil het seizoen op een positieve manier afsluiten: „Ik ga nu niet roepen dat we de derde periode pakken, want we hebben een lastig programma. Maar we zijn de periode goed begonnen met een overwinning en wie weet komen we in een flow. Zaterdag gaan we ons tegen WZC proberen te revancheren voor de nederlaag die we in Wapenveld hebben geleden.”

Een nieuwe club is er nog niet: „Ik zie wel of er wat op mijn pad komt. Ik besef ook dat de vereniging graag met mij was doorgegaan. Maar een trainer is een passant en er zijn genoeg andere trainers die nog vrij zijn. Ik denk dat Reaal een mooie club is voor een nieuwe trainer om zich te ontwikkelen.”

Persbericht Reaal Dronten

Afbeelding
Oefening op IJsselmeer: Brand op schip bij Windplan Blauw, man overboord 17 uur geleden
De vorige editie van 'De Staat van Flevoland'.
Wat is er donderdag te doen? Gelukscarrousel, Staat van Flevoland, gemeenteraad 17 uur geleden
Versoepeling voor fruittelers.
Nieuwe regels in Dronten: Fruittelers mogen kamertjes arbeidsmigranten halveren 18 uur geleden