Afbeelding
Annet Herkert

Stiltewandeling in het Roggebotbos

donderdag 4 april 2019 0:00

Wandel je mee met de stiltewandeling?
Thema: Zo binnen – zo buiten

‘Als je als Roosje bent geboren, moet je geen Margrietje willen zijn’. Zo was ongeveer de uitspraak van een docente, jaren terug alweer. Wanneer ik nu naar buiten kijk, naar de natuur, dan is die uitspraak alleen maar logisch.

Op de plek waar in mijn tuin al jaren een Hosta staat, komen ook nu weer Hostablaadjes omhoog. Ook de Helleborus die in de border staat, ziet er dit jaar weer precies hetzelfde uit als voorgaande jaren. Wat van binnen zit, wordt naar buiten toe zichtbaar, als in één vanzelfsprekende, natuurlijke beweging.

Hoe kan het dan toch, dat wat wij aan de buitenkant laten zien, niet altijd in overeenstemming is met onze binnenkant? Wij zijn toch ook natuur? Het gebeurt ons vooral, wanneer we ons niet goed voelen, wanneer we verdrietig zijn, angstig, of boos. Bijvoorbeeld omdat er verlies en verandering is in ons leven. Dat willen we niet aan de buitenwereld laten zien, dus poetsen we de boel een beetje op, rechten onze rug en húp, daar gaan we weer. Maar doen we daarmee recht aan ons zelf? Aan wie wij ten diepste zijn? Luisteren we naar onze innerlijke stem?

Herken jij dit en ben je benieuwd wat jouw innerlijke stem je wil vertellen? Dan nodig ik je van harte uit voor de stiltewandeling op zondagochtend 7 april a.s. Vind rust en ademruimte in de natuur, vind jezelf.

Voor meer informatie en aanmelden: https://www.vrouwenrouw.nl/stiltewandeling.html of bel: 0634873111