Archieffoto.
Archieffoto. ©maartenheijenk.nl

Vooruitblik voetbal: Waar liggen voor BAS en Swift '64 de kansen?

Sport

SWIFTERBANT/BIDDINGHUIZEN - In de derde klasse C liggen er voor Swift '64 en BAS de komende weken genoeg kansen om het seizoen op een mooie manier af te sluiten. De nacompetitie om promotie naar de tweede klasse, daar is het allemaal om te doen. Swift speelt zaterdag bij Hulshorst, BAS treft thuis DSV '61.

Ranglijst

Op de algemene ranglijst doen Swift '64 en BAS mee in de subtop. De titel lijkt vergeven aan ZAC, dat zeven punten voorsprong heeft, maar rond de tweede plaats is het dringen geblazen. SC Rouveen is op dit moment de nummer twee en heeft drie punten voorsprong op Swift '64 en BAS. Dat zijn respectievelijk de nummers drie en vier.

Om via de ranglijst de nacompetitie te bereiken, moeten BAS en Swift bij de eerste drie eindigden. Mogelijk geeft plaats vier ook nog recht op een ticket, maar dan moeten aan het einde van de rit de eerste drie ploegen in de eindstand een periodetitel in de wacht hebben gesleept. Op dit moment beschikken ZAC en SC Rouveen, de nummers één en twee, over een periodetitel. Swift en BAS hebben op de ranglijst dus nog voldoende kansen.

Periode 3

Ook in de derde periode staan beide teams er goed voor. Swift helemaal, want die formatie is na drie gespeelde wedstrijden nog ongeslagen en is daardoor de koploper. BAS, dat afgelopen weekend de tweede periodetitel uit handen gaf, volgt op twee punten van Swift en is ook nog volop in de race. Er zijn nog zes wedstrijden te spelen, de winnaar van de periode plaatst zich voor de nacompetitie.

Volledig programma zaterdag

14.30 uur Hulshorst - Swift '64

14.30 uur BAS - DSV '61

14.30 uur Reaal Dronten - WZC Wapenveld

15.00 uur DTS Ede - asv Dronten