Art Drent (BAS)
Art Drent (BAS) BAS Selectie Fotopagina/Gert Drent

Swift '64 gaat onderuit bij Hulshorst, BAS verliest thuis van DSV '61

OSWIFTERBANT/BIDDINGHUIZEN - Een moeizame zaterdagmiddag voor de ploegen in de derde klasse C, want zowel Swift als BAS gingen onderuit. Eerstgenoemde verloor met 2-1 van Hulshorst, BAS erkende haar meerdere in DSV '61: 0-1.

Beide teams doen nog mee om een plaats in de nacompetitie, maar bewezen zichzelf wat dat betreft een slechte dienst. Swift hield het op bezoek bij Hulshorst in bijna de complete eerste helft droog, maar toch stond er bij rust een 2-0 achterstand op het bord. Ruben van Loo prikte na 42 minuten de 1-0 binnen en Bart de Zwaan zorgde daarna ook nog voor de 2-0.

Swift kreeg daarna nog wel een uitgelezen mogelijkheid om terug in de wedstrijd te komen, maar kort na de onderbreking miste Mark Veldman een strafschop. Hulshorst hield zodoende stand, al maakte Tom Roskam, vanuit opnieuw een penalty, de 2-1. Die viel echter twee minuten voor tijd, waardoor een punt er niet meer in zat.

Eigen goal nekt BAS

BAS kwam een eigen doelpunt van Art Drent niet meer te boven. Op eigen veld kwam DSV op die manier al vroeg aan een voorsprong en dat bleek ook nog eens het winnende doelpunt. Diezelfde Drent schoot uit een vrije trap nog op de lat, maar verder kwamen de Biddinghuizen niet echt tot grote kansen. Een nederlaag volgde, voor de derde wedstrijd op rij kwam BAS niet tot een zege.

Verslag geschreven door BAS Voetbal:

BAS Voetbal verloor op Sportpark De Schelp van middenmoter DSV'61 uit Doornspijk met 0-1 (0-1). Een onverdiende nederlaag hoewel er ook wel te weinig echt gevaar werd afgedwongen door de Biddinghuizenaren.

Sam Lagerweij en Tom Drent begonnen deze keer in de basis en Jorrit Doorman verdedigde het doel.

De start van de wedstrijd was bijzonder want deze was voor BAS goed. Er wordt gelijk ten strijde getrokken wat resulteerde in een aantal aanvallen over de flanken en strakke voorzetten met name over links met Karst van Dijk. Maar juist in die beginfase ontstond er een perfect scenario voor de Doornspijkers. In de 6e minuut werd vanaf links de voorzet gegeven die totaal onschuldig bij doelman Jorrit Doorman en centrale verdediger Art Drent belandde en kreeg laatst genoemde de bal op zijn heup en rolde de bal het doel in; 0-1. Voor DSV'61 de perfecte situatie om deze gedurende de rest van de wedstrijd te verdedigen en de muur nog steviger op te trekken en er met de lange ballen uit zien te komen.

De Biddinghuizenaren bleven de hele wedstrijd de bovenliggende partij, hadden veel balbezit maar bleven te ongevaarlijk. Gedurende de wedstrijd kon David van Dijk afronden maar trapte mis, dribbelde Tom Drent vanaf rechts het strafschopgebied kansrijk in en kwam de assist net niet aan. Art Drent schoot een vrije trap hard op de lat en in de ook kansrijke rebound kopte Sam Lagerweij van dichtbij vol in de handen van de doelman.

Met nog een half uur op de klok werd er bijtijds besloten om één op één te spelen en werd Patrick Woud voor Karst van Dijk ingebracht en werd er hard gewerkt om de muur te slechten. Patrick Woud kreeg nog een aantal goede mogelijkheden die of werden geblokt of koppend naast het doel verdwenen.

De Doornspijkers hadden gedurende de hele wedstrijd slechts twee mogelijkheden. Een klutsbal waar Jorrit Doorman reddend moest optreden en een kopbal een meter over het doel.

Verdedigend en storend stonden ze heel goed hun mannetje en sleepten zo de drie punten mee naar huis. De einstand werd zo al in het begin bepaald; 0-1.

SC Rouveen en ZAC liepen zaterdag verder uit op de plaatsen 1 en 2 van de ranglijst. De vijf plaatsen daaronder doen weinig voor elkaar onder en daar is het ongemeen spannend geworden. BAS staat nu op plaats 5 met evenveel punten als Swift'64 en Zwolsche Boys die op plaats 3 en 4 staan.

Komende zaterdag speelt BAS uit tegen VSW om 14.30 uur.