Afbeelding
eigen foto

Veertien vrijwilligers Samenloop maken samen monument Koningin Wilhelminabos schoon

Algemeen

DRONTEN - Veertien vrijwilligers van de Samenloop voor Hoop hebben zaterdagmorgen alle monumenten in het Koningin Wilhelminabos schoongemaakt. Het is een bos dat is geplant ter nagedachtenis aan mensen die zijn overleden aan kanker. De samenloop zet zich in voor de kankerbestrijden: „En omdat het bos altijd druk bezocht wordt, willen wij dat de herdenkingsplaats er schoon uitziet.”

Het was het vierde jaar dat de schoonmaakactie werd gehouden. „Met emmers en sponsen en doeken gingen we aan het werk”, aldus de vrijwilligers, „Het was nog behoorlijk koud en mistig. Daar de glazen monumenten nu elk jaar worden schoongemaakt gaat het nu een stuk sneller dan vier jaar geleden.” Dat laatste was ook te danken aan de hulp van schoonmaakbedrijf Mirliton.

Mooie en verdrietige verhalen

Samenloop voor Hoop schrijft over de ochtend: „Onder de koffie werden er verhalen gedeeld, mooie maar ook verdrietige verhalen. De een heeft op dit moment vier mensen met kanker in zijn omgeving en een familielid is aan kanker overleden, daar is ook een boom voor geplant.”

„Een mevrouw die zelf kanker heeft zei, het is zo dubbel ik doe dit voor de mensen die hier een boom hebben geplant voor een dierbare. Een jonge man zei, ik doe dit omdat ik zelf kinderen heb en ik hoop dat ik nooit hoef mee te maken een kind te verliezen aan kanker, en te weten dat hier veel bomen staan ter nagedachtenis aan kinderen.”

Een lach en een traan

Als afsluiting van de morgen zongen drie dames het lied ‘Het leven is een lach en een traan’. De vrijwilligers van de Samenloop voor Hoop Dronten richten zich nu op de wandelestafette op 25 en 26 mei op het Meerpaalplein: „Teams, eregasten en kinderen (kinderloop) kunnen zich nog opgeven.”

Samenloop voor Hoop

Afbeelding