Afbeelding

Inwoners van Dronten kunnen deelnemen in zonnepark

Partnerbijdrages

Op de voormalige locatie van proefboerderij Waiboerhoeve aan de Wisentweg, ontwikkelt Solarvation BV een zonnepark van 28 ha. Inwoners van gemeente Dronten kunnen hierin participeren en zo hun eigen bijdrage leveren aan de opwekking van schone en duurzame energie. En het grote voordeel: ze maken ook nog eens een rendement van ongeveer 5% op de investering. Deze week is de inschrijving via de website zonnepanelendelen.nl geopend.

De zon is een eeuwige bron van energie. Krachtig, duurzaam én heel bruikbaar. Dronter ondernemers Kees van Woerden en Luke Bouwman hebben de zon omarmd en ontwikkelen een zonnepark dat aan 10.000 huishoudens schone en duurzame energie gaat leveren. Hun bedrijf Solarvation ontwikkelt zonneparken op zogeheten probleemlocaties. Dat zijn locaties die eerst zorgvuldig gesaneerd moeten worden voordat er zonnepanelen geplaatst kunnen worden. Dat vraagt weliswaar een zeer intensieve voorbereiding, maar het mes van duurzaamheid snijdt op die manier wél aan twee kanten.

Deelnemen vanaf € 25,-

Solarvation vindt dat zonne-energie niet uitsluitend van henzelf is, ook burgers moeten de kans krijgen er nauw bij betrokken te worden. “Niet iedere woning biedt voldoende ruimte om zonnepanelen op te plaatsen. Toch zijn er veel burgers die graag iets met zonne-energie zouden willen doen. Dat kan nu wél door vanaf € 25,- deel te nemen in het zonne-park. Het verwachte rendement op de investering is ongeveer 5 procent. Op die manier heeft iedereen dus kans om zijn eigen duurzame energie op te wekken en daar ook nog eens rendement uit te halen”, aldus Kees van Woerden van Solarvation.

Zonnepanelendelen.nl

Voor de participatie werkt Solarvation samen met het bedrijf ‘zonnepanelendelen.nl’. Dit bedrijf heeft ruime ervaring op dit vlak en heeft al enkele tientallen projecten in heel Nederland begeleid. Het project in is vooralsnog het grootste park waarvoor ze burgerparticipatie organiseren. Burgers die graag willen deelnemer of eerst meer informatie willen, kunnen op de website van www.zonnepanelendelen.nl/lelystad terecht.