Afbeelding
Jan de Vries

Van Liefde Ongekend

Cultuur

Twee koren uit Dronten geven een gezamenlijk concert !! Op zaterdag 13 april 2019 geven het Christelijk gemengd koor “Vergaard uit alle Streken” en het “Christelijk Mannenkoor Dronten” samen een passieconcert en voeren het Paasoratorium van Johan Bredewout en Hans de Ruiter uit. Het concert vind plaats in het Kerkcentrum "De Ark", De Oost 54, 8251 CV Dronten. Het thema van het oratorium is: Van Liefde Ongekend

Deze titel is ontleend aan het bekende Engelse lied “My song is love unknown”.” van Samuel Crossman (1664). De vertaling hiervan heeft een centrale plaats in het werk. De gesproken gedeelten zijn bewerkingen van teksten uit het Marcus-evangelie en worden afgewisseld door gezongen commentaren en overwegingen. Het oratorium “Van Liefde Ongekend” bestaat uit twee delen: De cantate “Lam Gods” en de cantate “Christus is Waarlijk Opgestaan”. Het is een boodschap van overwinning op het kwaad en van hoop op een glorieuze toekomst met onze Heer.

De evangelist Marcus geeft in deze oratorium het lijden en opstanding van de Heer Jezus Christus weer. Zo worden de toehoorders gegrepen door de ernst en betekenis van dit gebeuren, en bovenal door de grenzeloze liefde van Jezus voor zijn volgelingen, de mensenmassa en zelfs voor zijn grootste vijanden.

Aan dit concert wordt medewerking verleent door Jaap Werkman; Lector (spreekstem) .

De trompettisten Eddie Schraa, Adriaan Geschiere en Robin Schraa, Martin Schraa; slagwerk.

De vaste begeleiders van het Christelijk gemengd koor VUAS en het CMD: Niek Vedelaar; piano, en Gert van der Weijde; orgel.

Het geheel wordt omlijst door het strijkensemble “Rensink Consort”.

De algehele leiding is in handen van dirigent Peter Speek.

Het concert begint om 20:00 uur en de zaal is open om 19: 30 uur.

De toegang is gratis.

Aan het eind van het concert is er een collecte.