De Huijskamer in Swifterbant.
De Huijskamer in Swifterbant. ©maartenheijenk.nl

De Huijskamer krijgt ‘gele kaart’ na incident met politie en moet portier aanstellen

Swifterbant

SWIFTERBANT - Burgemeester Ineke Bakker van de gemeente Dronten heeft De Huijskamer een waarschuwing gegeven naar aanleiding van geweld tegen hulpverleners. Tevens eist de burgemeester dat het café een portier aanstelt.

Aanleiding is een incident in de vroege zondagochtend van 24 maart. Politie en ambulance wilden daar een vrouw helpen, die onwel was geworden. Nadat eerst de ambulancemedewerkers waren lastiggevallen, moesten later agenten door collega’s worden ontzet. Ze waren daar volgens de politie ‘geschopt, geslagen en vastgehouden’ door horecabezoekers.

Afschuw

De politiek in Dronten sprak z’n afschuw over het incident uit middels een motie, die door de voltallige gemeenteraad werd gesteund. „Als ik mee had kunnen stemmen, dan had ik deze motie ondersteund”, reageerde burgemeester Ineke Bakker. Met een officiële reactie wilde ze wachten tot de resultaten van het politie-onderzoek bekend waren.

Nadat eerder al twee inwoners van Swifterbant (19 en 20 jaar oud) waren aangehouden, heeft de politie inmiddels het onderzoek afgerond. Via een woordvoerder zegt de burgemeester nu: „De horecagelegenheid heeft een waarschuwing gehad en geëist is dat er een portier wordt aangesteld.”

De Huijskamer in Swifterbant

Afbeelding
In gemeente Dronten relatief veel nieuwe woningen 'in de pijplijn' 2 uur geleden
Afsluiting van de Hanzeweg in 2021.
Wat is er woensdag te doen? Zwemmen, Olbro, avond over afsluiting Hanzeweg 3 uur geleden
Barry Hoogezand (VVD)
VVD stelt vragen over AZC Dronten: "Hoeveel overlast is er?" 3 uur geleden