Het was vorig jaar druk aan de Hondweg.
Het was vorig jaar druk aan de Hondweg. Ā©maartenheijenk.nl

Tweede editie ā€˜Brocante in de Polderā€™ op Tweede Paasdag steunt de kattenopvang

Algemeen

DRONTEN - Na een succesvolle eerste editie in september, wordt er op Tweede Paasdag opnieuw een brocantemarkt gehouden aan de Hondweg 16 tussen Dronten en Kampen. ā€žRondstruinen tussen de brocante, een kopje koffie op het (overdekte) terras, een rondleiding in de stal, springen op het springkussen, genieten van de muziek en de sfeerā€¦ het kan allemaalā€, aldus organisator Cindy van Leeuwen.

ā€˜Brocante in de Polderā€™ is de opvolger van de brocantefair, die enkele jaren bij de Dorpsboerderij in Dronten werd gehouden. Toen dit initiatief stopte, hebben enkele enthousiaste brocanteurs besloten het evenement voort te zetten op het erf van Jandlis Meat aan de Hondweg.

De eerste editie in september trok veel bezoekers. Het heeft ertoe geleid dat zich deze keer nog meer standhouders hebben aangemeld. De markt begint op maandagochtend 22 april om tien uur en duurt tot ā€™s middags vijf uur.

Kattenopvang

Nieuw is dit jaar, dat de markt een lokaal doel wil ondersteunen. Voor deze editie is er gekozen voor de Kattenopvang van Agnes de Jong in Swifterbant, Dronten en Biddinghuizen. Deze kattenopvang is twaalf jaar geleden begonnen. Er worden katten opgevangen die ziek, gewond of drachtig zijn, evenals wilde zwerfkatten.

Tijdens de fair zijn er drie donatiepunten, waar de bezoekers geld kunnen geven om Agnes de Jong en haar kattenopvang verder te helpen. ā€žDe punten zullen goed herkenbaar zijn, versierd met fotoā€™s van al het goede werk wat deze kattenopvang verrichtā€, aldus Cindy van Leeuwen, ā€žWij als stichting doneren natuurlijk ook.ā€

Afbeelding
In gemeente Dronten relatief veel nieuwe woningen 'in de pijplijn' 21 uur geleden
Afsluiting van de Hanzeweg in 2021.
Wat is er woensdag te doen? Zwemmen, Olbro, avond over afsluiting Hanzeweg 22 uur geleden
Barry Hoogezand (VVD)
VVD stelt vragen over AZC Dronten: "Hoeveel overlast is er?" 22 uur geleden