Afbeelding
©maartenheijenk.nl

Plannen voor commercieel gebouw met daarboven appartementen bij station

Algemeen

DRONTEN - De gemeente Dronten is in onderhandeling met een ontwikkelaar over de bouw van een gebouw aan het stationsplein met een commerciële functie op de begane grond. Het plan is om daarboven appartementen te realiseren. Het gaat om de westzijde van het Koning Willem-Alexanderplein (de kant van de Leen Bakker).

Wethouder Ton van Amerongen zei dit vanavond in antwoord op vragen van GroenLinks. Hij voegde eraan toe, dat het aangrenzende gebied bedoeld is voor woningbouw. Eind dit jaar verwacht hij meer duidelijkheid te kunnen geven over de plannen voor dit gedeelte van het stationsplein.

Scholenzone

Voor het gebied rond de school Het Perron worden voorbereidingen getroffen voor de nieuwbouw van het Almere College en het Ichthus College. Deze scholen moeten worden gebouwd in het gebied tussen De Morinel, De Noord, de Hanzelijn en de bestaande bebouwing aan De Morinel.

Van Amerongen voegde eraan toe dat er recentelijk is gestart met de bouw van twee appartementencomplexen aan De Morinel, waaronder De Ferdinand. Deze worden in 2020 opgeleverd. Acht huurwoningen aan De Grutto zijn inmiddels al opgeleverd.

De gemeente is voor deze scholenzone verder bezig met de planontwikkeling voor de praktijkschool met daarboven huurappartementen voor Oost Flevoland Woondiensten (OFW).

Afbeelding
Isala doet onderzoek naar Porfyrie: 'Soms lopen mensen jarenlang rond met ernstige klachten' 12 uur geleden
Afbeelding
Gratis gids van bijenhoudersvereniging met tips voor bijenvriendelijke tuin 22 uur geleden
Eén-op-één gesprekken.
Alleen selecte groep inwoners krijgt alsnog één-op-één gesprek over deal De Regt de regt 23 uur geleden