Ā©maartenheijenk.nl

Reaal Dronten koploper in derde periode: ā€žMaar we juichen niet te vroegā€

ERMELO - Met een doelpunt drie minuten voor tijd bezorgde Danny Mol zijn ploeg Reaal Dronten vanmiddag een 2-3 overwinning op EFCā€™58. Reaal staat met 9 punten uit 3 wedstrijden bovenaan in de derde periode. ā€žMaar we juichen niet te vroegā€, relativeert trainer Carl Aventurin.

De volgende twee tegenstanders van Reaal zijn de nummers Ć©Ć©n en twee (ā€™t Harde en Zeewolde). Aventurin: ā€žWe voetballen lekker, zitten in een positieve flow, maar met die periode ben ik nog helemaal niet bezig. Pas na de komende twee wedstrijden kunnen we zeggen waar we de rest van het seizoen voor spelen.ā€

EĆ©n minuut voor rust

In Ermelo hadden beide ploegen het moeilijk op een zwaar veld. EFC was in de beginfase oppermachtig. Juist toen Reaal Dronten wat onder de druk vandaan kwam en kansjes begon te creƫren, scoorde de thuisploeg de 1-0. EƩn minuut voor rust omzeilde Nordin Hettinga de buitenspelval en was het weer gelijk: 1-1.

Na rust speelde het spel zich vooral op het middenveld af, met weinig opwinding voor beide doelen. De eerste grote kans was voor EFC. Reaal-keeper Dean Bolink redde. Kort daarna kreeg Reaal een penalty wegens hands, die door Danny Mol werd verzilverd: 1-2.

Tegen tien man

Nadat een EFC-speler zijn tweede gele kaart had gekregen, stroopten de Ermeloƫrs de mouwen op. Het leidde tot onrustig voetbal aan Dronter zijde. Prompt kwam er een bal tegen een arm en scoorde EFC vanaf elf meter de gelijkmaker.

ā€žGelukkig hebben we ons daarna knap hersteld. We rechtten de rug, zijn goed doorgegaan en drie minuten voor tijd kwam de beloningā€, genoot de trainer. Eindstand: 2-3.

Verslag Reaal Dronten

Geschreven door Klaas Huisman

Het eerste elftal van Reaal Dronten boekt zijn derde overwinning op rij en blijft het goed doen in de derde periode.
De rood zwarte duivels moesten diep gaan en sloegen in een superspannende en bloedstollende slotfase meedogenloos toe voor de verlossende 2-3 overwinning op EFC'58.
In de 80e minuut kreeg EFC speler Thomas van den Hoorn een rode kaart voorgeschoteld en moesten de Ermeloƫrs met tien man verder.
Het Dronter team toonde op beslissende momenten veerkracht, strijd, inzet, mentaliteit en karakter.
Met name in de slotfase bleek doorzettingsvermogen en pure wilskracht de doorslaggevende factor te zijn.
De topscorer Nordin Hettinga pikte weer een doelpuntje mee, maar zag ook zijn ploeggenoot Danny Mol twee goaltjes meepikken en dichterbij komen.
Een wedstrijdverslag boordevol passie, emotie en spektakel.

De opstelling van EFC'58 Ermelo:
Kevin Schuur, Alexander Halmans, Thomas van den Hoorn, Hassib Qoraishi, Gerjan van der Ham, Ewan Dekker ( 75e Wesley van Plateringen ), Jochem Dekker ( 60e Erik Libaan ), Justin Dekker ( 75e Aaron Keijzer ), Bas Eijssens, Jorick Priem en Romin Ahmadi.
Wissels: doelman Marios Kourtidis, Wesley van Plateringen, Ihab Azzarouali, Erik Libaan en Aaron Keijzer.
Gele kaarten: Hassib Qoraishi, Thomas van den Hoorn en Justin Dekker.
Rode kaart: Thomas van den Hoorn ( 2 keer geel )
Trainers: Hans Wiesenekker en Alex Lubbersen
Teammanagers: Herman ten Hove en Maik van der Vlis
Medische staf: Marcel Klompmaker
Assistent scheidsrechter: Herman ten Hove

De opstelling van Reaal Dronten:
Dean Bolink, Bret Eijkelboom, Mark de Ridder ( 70e Remco Drenth ), Stefan Wermers, Branko Huiberts ( 78e Roy Maljaars ), Kevin Dolman, Azad Abdullah, Jeffrey van den Brakel ( 60e Ayrton Neyenhuis ), Wil van der Zande, Nordin Hettinga en Danny Mol.
Wissels: doelman Barteld Hoekman, Roy Maljaars, Ayrton Neyenhuis, Remco Drenth en Luc de Ridder.
Geblesseerd/afw: Austin Nelson, Ruben Geerts, Giovanni Wegman en Charlean Kiziler.

Toeschouwers: 150

Het kan verkeren halverwege April dat er zomaar ineens natte sneeuwvlokken naar beneden dwarrelen.
Via een mooie route reed ik samen met onze diehard supportster Oma Mien richting het drukke Ermelo.
Eenmaal over het spoor waren wij zomaar plotseling het spoor bijster totdat het bordje van sportpark De Zanderij voor ons opdook.
Bij Reaal Dronten ontbraken de geblesseerden Ruben Geerts, Giovanni Wegman, Austin Nelson en Charlean Kiziler.
Op de reservebank zaten Remco Drenth, Barteld Hoekman, Luc de Ridder, Ayrton Neyenhuis en de weer teruggekeerde Roy Maljaars.

Beide teams waren goed aan de derde periode begonnen en verschenen voor ongeveer 150 toeschouwers aan de aftrap.
Een fanatieke EFC supporter onstak zijn zwart witte fakkels en zorgde in zijn eentje voor een uitbundig sfeertje achter het Reaal doel.

De Reaalisten hadden met technisch verzorgd voetbal het initiatief en creeerden een optisch veldoverwicht.
Vanaf het dynamische middenveld strooiden Azad Abdullah en Kevin Dolman met schitterende oogstrelende passjes richting de frontlinie waar Jeffrey van den Brakel, Danny Mol en Nordin Hettinga volop in beweging waren.
In deze levendige beginfase waren er een paar halve kansjes voor de ijverige Nordin Hettinga en de grillige Danny Mol te zien.
Twee keer moest de doelman van EFC'58 in actie komen om Jeffrey van den Brakel en Nordin Hettinga van het scoren te houden.

In de 20e minuut veerde iedereen bij Reaal Dronten overeind toen Nordin Hettinga vogelvrij voor het doel opdook en leek te scoren, maar helaas werd dit doelpunt ondanks felle protesten langs de lijn wegens buitenspel afgekeurd.
Ondanks deze tegenslag bleven de Reaalisten geduldig en technisch verzorgd voetballen.

De thuisploeg probeerde met lange diepe ballen onder de druk uit te komen en hun voorhoede te bereiken, maar onder aanvoering van Mark de Ridder en Stefan Wermers bleef de Reaal verdediging eenvoudig overeind.
Tot aan de 30e minuut was Reaal Dronten dominant en oppermachtig.
Er deden zich geen echte grote kansen voor omdat de eindpassing telkens onzuiver was en kon worden onderschept.
Vanuit de omschakeling probeerde EFC'58 met typisch engels kick en rushvoetbal er razendsnel uit te komen.

In de 35e minuut ontsnapte EFC aanvaller Romin Ahmadi aan de aandacht van zijn directe belagers waarna hij reglementair door doelman Dean Bolink werd gestuit.
Onze keeper speelde hierbij overduidelijk de bal, maar als een stervende zwaan stortte de topscorer van EFC'58 ten aarde om een strafschop te claimen.
De verder uitstekend fluitende scheidsrechter Dhr. Richard Teunissen
wilde hier niet aan en liet terecht doorspelen.

Ondanks het enorme veldoverwicht en het betere van het veldspel verslapte de concentratie bij Reaal Dronten.
In de 42e minuut kwam EFC'58 uit een indraaiende corner op een 1-0 voorsprong omdat de verdediging van Reaal Dronten niet goed stond op te letten.
Deze corner belandde op het hoofd van de vrijstaande topscorer Romin Ahmadi die met een rake kopbal doelman Dean Bolink kansloos liet voor de 1-0 voorsprong voor EFC'58.
Vanaf de aftrap zette Reaal meteen aan en gingen de duivels op zoek naar de gelijkmaker, maar bij de eerste de beste tegenstoot moest verdediger Mark de Ridder alles uit de kast halen om met een perfecte sliding Romin Ahmadi af te stoppen.

Op slag van rust viel toch nog de dikverdiende gelijkmaker toen Kevin Dolman de juiste opening vond door met een subtiele steekbal Nordin Hettinga te lanceren.
De assistent scheidsrechter van EFC'58 had onterecht buitenspel geconstateerd en hield zijn vlag omhoog, maar scheidsrechter Teunissen had allang gezien dat Nordin Hettinga van achter de man vandaan kwam
en liet terecht doorspelen.
Met een bekeken strakke schuiver scoorde Nordin Hettinga in de 45e minuut de 1-1 gelijkmaker en zijn 14e doelpunt van dit seizoen.

In een rommelige tweede helft vergat Reaal Dronten het hoofd koel te houden en kwam EFC'58 gevaarlijk opzetten.
Direct na rust waren er eerst twee kansjes voor Reaal te zien waarbij schoten van Kevin Dolman en Danny Mol werden geblokt en een afvallende bal door Kevin Dolman rakelings voorlangs werd geschoten.
Bij Reaal Dronten zorgde de opkomende back Bret Eijkelboom voor een constante dreiging waar de EFC verdedigers geen greep op konden krijgen.

Gaandeweg werden de zwart witten sterker en moest de verdediging van
Reaal Dronten alle zeilen bijzetten.
De verdediging van Reaal had het lastig om de diepe hoge ballen van EFC'58 te kunnen verwerken.
Bij twee gevaarlijke hoge ballen reageerde doelman Dean Bolink uitstekend door deze listige ballen stijlvol met zijn vijngertoppen over de lat te tikken.
Een corner van EFC'58 veroorzaakte een gigantische scrimmage voor het Reaal doel waar wederom doelman Dean Dillon Bolink redding bracht.
In deze moeilijke fase wankelde Reaal Dronten en ontpopte doelman Dean Bolink zich als de man van deze wedstrijd.
Met drie fraaie reddingen hield Dean Dillon Bolink zijn doel schoon en sleepte hij het team door deze moeilijke fase heen.

De Ermeloƫrs schuwden het spijkerharde fysieke spel niet en gingen volop de duels aan waarbij Reaalist Jeffrey van den Brakel dusdanig geblesseerd raakte en niet meer verder kon.
In de 60e minuut kwam Ayrton Neyenhuis voor Jeffrey van den Brakel binnen de lijnen.
Bij EFC'58 gingen nu Jorick Priem, Jochem Dekker en Romin Ahmadi zich steeds meer met de aanvallen bemoeien.
Even later verrichtte doelman Dean Bolink een heldenrol door zijn lichaam in de strijd te gooien en met schitterende redding EFC aanvaller Jochem Dekker van het scoren te houden.
Deze aanvaller van EFC moest even later met een hoofdwond het veld ruimen terwijl ook bij Reaal werd gewisseld.
De verdediger Mark de Ridder liep al enige tijd op zijn tandvlees en moest door Remco Drenth worden vervangen.

Rond de 65e minuut ging het Ermelose offensief liggen en kwam er meer rust en organisatie in het team van Reaal Dronten.
Onder aanvoering van Stefan Wermers, Azad Abdullah, Kevin Dolman,
Danny Mol en invaller Ayrton Neyenhuis toonde het team karakter, mentaliteit en veerkracht.

Nadat schoten van Nordin Hettinga, Kevin Dolman en Danny Mol werden geblokt kreeg Reaal Dronten in de 70e minuut een strafschop te nemen.
Een schot van Danny Mol spatte uiteen tegen de onderarm van een EFC speler waarna de bal op de stip ging.
Onlangs miste Danny Mol nog een strafschop bij VV Elspeet, maar deze keer stuurde Danny Mol de doelman de verkeerde hoek in en schoot hij de strafschop feilloos binnen voor de 1-2 voorsprong voor Reaal Dronten.

Nu moest EFC'58 weer komen en zette de thuisploeg aan voor een offensief.
Bij een gevaarlijke dieptebal op Jorick Priem bracht Reaal doelman Dean Bolink fraai redding.
In deze fase kreeg EFC'58 drie kansen om terug te komen, maar stond opnieuw doelman Dean Bolink op de goede plek om redding te brengen.
De laatste weken maakt Dean Dillon Bolink een ijzersterke indruk en ondergaat deze keeper een metamorfose.

Bij EFC kreeg nu Thomas van den Hoorn zijn tweede gele kaart voorgeschoteld en moesten de Ermeloƫrs de laatste tien minuten met tien man verder.
Ondanks dit ondertal bleven de zwart witten volop de aanval spelen.

Doordat EFC nu risico's ging nemen kwamen ook de Reaalisten er gevaarlijk uit en kregen de rood zwarten vanuit de counter kansen.
Ondertussen was Roy Maljaars voor de moegestreden Branko Huiberts binnen de lijnen gekomen.

De doelman van EFC had enorm veel moeite met een vrije trap van Bret Eijkelboom waarbij hij moest lossen, maar helaas konden Nordin Hettinga en Danny Mol net niet profiteren.
Even later moest deze doelman volop aan de bak om schoten van Nordin Hettinga en Danny Mol te pareren.

In een tumulteuse en hectische slotfase kwam EFC'58 in de 88e minuut uit een strafschop alsnog langszij voor de 2-2 gelijkmaker.
Een listig balletje kwam tegen de arm van de ongelukkige Roy Maljaars terecht waarna ook deze keer de bal op de stip ging.
Het was EFC topscorer Romin Ahmadi die deze strafschop feilloos binnenschoot voor de 2-2 gelijkmaker en zijn 16e doelpunt van dit seizoen.

In deze superspannende en bloedstollende slotfase golfde het spel op en neer en kregen beide teams nog twee goede kansen.
Heel even leken de Reaalisten onder de druk te bezwijken, maar in de 90e minuut volgde alsnog een sensationele ontknoping.
Een strakke voorzet van Bret Eijkelboom belandde bij de tweede paal en werd keurig door Nordin Hettinga op de inkomende Danny Mol teruggekopt.
Met een bekeken intikker scoorde Danny Mol van dichtbij de beslissende 2-3 voor Reaal Dronten.
Het 9e doelpunt dit seizoen van Danny Mol.
Het Dronter publiek reageerde uitgelaten en vierde deze treffer uitbundig.
Op de terugreis zat de stemming er goed in bij Oma Mien.

Een hardwerkend en strijdvaardig Reaal Dronten boekt een superbelangrijke 2-3 overwinning op EFC'58 en blijft goed meedoen in de derde periode.
Man van de wedstrijd EFC'58: Jorick Priem
Man van de wedstrijd Reaal Dronten: doelman Dean Bolink.

De Reaalisten zijn nu twee weken vrij en komen pas op zaterdag 4 Mei weer in actie.
Onze trainer is nog op zoek naar oefenwedstrijd voor komende week, maar pas op 4 mei staat de eerste competitiewedstrijd tegen SV 't-Harde
op de schema.
Op zaterdag 4 Mei komt de koploper van de vierde klasse SV 't-Harde op bezoek in Dronten West.
Er zijn nog vier wedstrijden te gaan in deze vierde klasse.
Reaal speelt nog thuis tegen koploper SV 't-Harde en Noord Veluwe Boys en twee uitwedstrijden bij VV Zeewolde en SEH Heerde.

De beide koplopers SV 't-Harde en VV Zeewolde wonnen vandaag terwijl onderin de rode lantaarndrager EZC'84 zijn eerste overwinning boekte.
Reaal Dronten staat nu met 9 punten uit drie wedstrijden bovenaan in de derde periode.