VIDEO | Asv Dronten staat niet meer onderaan: ā€žWe willen er gewoon in blijvenā€

DRONTEN - Asv Dronten verdiende vanmiddag tegen subtopper SDV Barneveld meer dan het uiteindelijke 2-2 gelijkspel. Ondanks alle lof voor het vertoonde spel hebben de Drontenaren in de laatste vier wedstrijden slechts Ć©Ć©n puntje verzameld. Toch is dat voldoende om de laatste plaats over te doen aan Enter Vooruit.

Asv Dronten had in de openingsfase duidelijk het betere van het spel en kwam in de negende minuut verdiend op een 1-0 voorsprong via Maxim van der Meer. Na een half uur mocht Rico Kuijk de 1-1 inschieten.

Leep schot

In de laatste fase voor de rust kreeg de thuisploeg opnieuw de betere kansen. Willem Jelle Bos schoot op de paal en in de 41ste minuut hielp Rik Breemhaar zijn ploeg met een kopbal voor de tweede keer aan een voorsprong. Nog voor de pauze kwam Barneveld voor de tweede keer langszij, deze keer met een leep schot van topscorer Rick Degenaar.

In de tweede helft speelde Asv Dronten gedurfd. De derde voorsprong van de middag bleef echter uit toen Maxim van der Meer een door hemzelf ā€˜versierdeā€™ strafschop gestopt zag. In de slotfase had SDV Barneveld er zomaar vandoor kunnen gaan met een geniepige overwinning, maar het bleef 2-2.

Erin blijven

De komende weken speelt Asv Dronten tegen ploegen uit de onderste helft van de ranglijst. Dan hoopt de ploeg het vege lijf te redden. ā€žGewoon erin blijven, dat is de enige doelstelling die we hebbenā€, zegt middenvelder Dirk van Driest, ā€žWe willen er gewoon in blijven en dat gaat ook wel lukken denk ik.ā€

Asv Dronten - SDV Barneveld 2-2

In gemeente Dronten relatief veel nieuwe woningen 'in de pijplijn' 18 uur geleden