eigen foto

ASVD Zaalvoetbal beperkt schade in bekerfinale tot 3-0 dankzij keeper Machiel Werkman

ALMELO - De zaalvoetballers van ASVD moesten vrijdagavond tijdens de finale voor de districtsbeker duidelijk hun meerdere erkennen in IFC Zwolle. Doordat Machiel Werkman de wedstrijd van z’n leven keepte, bleef de schade beperkt tot 3-0.

„Een mooie finale, waarin alles heel goed en mooi geregeld was door de organisatie van Amelo FC”, zeggen de mannen van ASVD Zaalvoetbal over de eindstrijd. De wedstrijd werd gespeeld in een prachtige topsporthal, met een dito sfeer en entourague.

Underdog

Hoofdklasser ASVD begon de wedstrijd als underdog tegen IFC Zwolle, dat eerder al kampioen was geworden in de topklasse. De Zwollenaren begonnen gelijk met erg hoog druk zetten. ASVD had het moeilijk en zocht veel de lange bal.

Na vijf minuten kwam ASVD er beter in. Toch was het IFC Zwolle dat op 0-1 kwam. Nadat Serkan Sahinturk geblesseerd uitviel, werd het ook nog 0-2 en had ASVD het moeilijk. Toch kreeg de ploeg uit Dronten kansen via Cagalyan Kiziler en Saba Gwedelidze. Het leidde niet tot doelpunten. Ruststand: 2-0.

Na rust kwam ASVD er niet meer aan te pas en was het alleen verdedigen en tegenhouden. Dronten creëerde zelf niks meer. Machiel Werkman deed wat hij kon doen, maar bij de 3-0 was het definitief beslist.

Nacompetitie

ASVD moet zich nu snel over de teleurstelling heenzetten, want het seizoen zit er nog niet op. Volgende week begint voor de Drontenaren de nacompetitie voor promotie voor de topklasse. In de komende week wordt duidelijk wat het programma wordt: „We hopen op mooie wedstrijden en een volle sporthal bij de thuiswedstrijd.”