Afbeelding
Provincie Flevoland

Provincie Flevoland gaat fietspad langs Dronterweg dit najaar veiliger maken

Algemeen

DRONTEN - De provincie Flevoland gaat in september en oktober aan het werk met het fietspad langs de Dronterweg tussen Lelystad en Dronten (de N309). „Het nieuwe fietspad wordt veilig en duurzaam”, aldus de provincie.

Het fietspad langs de Dronterweg wordt aangepakt tussen de kruising met de Swifterringweg en de Lisdoddeweg. Ook de fietsoversteek bij de Roodbeenweg gaat op de schop.

Veiligheid vergroten

De provincie schrijft over de werkzaamheden: „De veiligheid voor de fietspadgebruikers wordt verhoogd door aanpassingen aan bochten en de kruising. De bochten worden flauwer gemaakt en tegelijkertijd voorzien van LED-verlichting op zonne-energie.”

„De kruising met de Roodbeenweg krijgt een veilige oversteek. Door de aanleg van een middengeleider kunnen (brom)fietsers straks ook hier in twee keer de weg oversteken.”

Duurzaam beton

Bij de werkzaamheden wordt het asfalt vervangen door wat de provincie omschrijft als ‘duurzaam beton’: „Dit heeft een tot 65% lagere CO2-uitstoot. Beton is vlak en stroef, wat zorgt voor rijcomfort en veiligheid. Ook heeft beton weinig onderhoud nodig en kent het een lange levensduur.”

Tijdens de werkzaamheden is het fietspad afgesloten en kunnen fietsers gebruik maken van de Wisentweg. Ook het autoverkeer ondervindt enig hinder van het werk: „Tijdens de aanpassingen aan de kruising moet ook de Dronterweg kortstondig dicht. Dit duurt naar verwachting enkele dagen en/of nachten.”

Afbeelding
In gemeente Dronten relatief veel nieuwe woningen 'in de pijplijn' 2 uur geleden
Afsluiting van de Hanzeweg in 2021.
Wat is er woensdag te doen? Zwemmen, Olbro, avond over afsluiting Hanzeweg 2 uur geleden
Barry Hoogezand (VVD)
VVD stelt vragen over AZC Dronten: "Hoeveel overlast is er?" 3 uur geleden