Een artist impression van de verbouwing
Een artist impression van de verbouwing IAA Architecten

De laatste tweepersoonskamers verdwijnen bij verbouwing van De Regenboog

Algemeen

DRONTEN - Coloriet gaat een vleugel van woonzorgcentrum De Regenboog verbouwen. De oost-/westvleugel krijgt een nieuwe entree. Hier komen zes kleinschalige woongroepen voor mensen met dementie. Zij krijgen individuele zit/slaapkamers.

Het gebouw is twintig jaar oud en had nog enkele tweepersoonskamers. „Die verdwijnen”, zegt directeur Bert Apperlo, „Daardoor is er straks meer privacy en heeft iedereen een eigen plek met mogelijkheden om deze naar eigen sfeer en met vertrouwde spullen in te richten.”

Begin mei start aannemer Prins Bouw uit ’t Harde met de werkzaamheden. De verbouwing gebeurt in zes fasen en moet halverwege 2020 klaar zijn.

Gezamenlijke huiskamer

In de nieuwe woongroepen krijgen acht bewoners een gezamenlijke huiskamer. Woonbegeleiders moeten daar zorgen voor welzijn en sfeer. Hoofd zorg en welzijn Annemarie van Beek: „Er komt nieuwe aankleding die gezelligheid biedt, ook om op bezoek te komen. De bewoners, mantelzorgers, familie en medewerkers zijn hierbij betrokken geweest.”

Bert Apperlo: „Met vernieuwende technieken verhogen wij kwaliteit van leven en bieden wij herkenbaar ritme, optimale privacy, veiligheid en bewegingsvrijheid om rond te lopen.”

De vleugel is geheel op de begane grond en biedt toegang tot de tuinen. Annemarie van Beek: „Ook onze medewerkers kunnen hierdoor optimaal hun werk uitvoeren en persoonsgerichte zorg nog meer inhoud geven.”

Afbeelding
In gemeente Dronten relatief veel nieuwe woningen 'in de pijplijn' 4 uur geleden
Afsluiting van de Hanzeweg in 2021.
Wat is er woensdag te doen? Zwemmen, Olbro, avond over afsluiting Hanzeweg 4 uur geleden
Barry Hoogezand (VVD)
VVD stelt vragen over AZC Dronten: "Hoeveel overlast is er?" 5 uur geleden