Afbeelding
©maartenheijenk.nl

Ondanks sneeuw en hagel toch enthousiaste fietsers op Meerpaalplein (7 foto’s)

Algemeen

DRONTEN - Wielervereniging De IJsselstreek had de dikkebandenrace, die zaterdag zou worden gehouden op het Meerpaalplein, officieel aangemeld als Nederlands kampioenschap. Er kwam in Dronten echter geen enkele renner opdagen. Van de andere fietsactiviteiten in het kader van de Zuiderzeeronde werd wel enthousiast gebruik gemaakt.

De Zuiderzeeronde werd zaterdag voor de achtste keer gehouden met start en finish in Dronten. Een paar jaar geleden had de organisatie al eens geprobeerd om samen met STADronten een randactiviteit te organiseren voor de kinderen. Dit jaar was dat nog iets groter aangepakt.

Hagel en sneeuw

Organisator Anita Wesseling uit Dronten constateerde echter dat het weer niet meewerkte. Er waren zelfs hagel- en sneeuwbuien en dat beïnvloedde de belangstelling.

De kinderen die wel naar het Meerpaalplein kwamen, vermaakten zich opperbest. De IJsselstreek had voor hen een parcours uitgezet, waarop ze met loopfietsen en andere opvallende fietsen konden rondrijden.

Niet het belangrijkste

Ook konden de kinderen wielrenfietsen uitproberen. „Zodat ze kunnen kijken of wielrennen iets voor hen is. Eventueel kunnen ze zich dan inschrijven als lid van De IJsselstreek”, legde Anita Wesseling uit.

Ledenwerving was echter niet het belangrijkste doel: „Nee, het gaat ons er vooral om dat we een leuke, sportieve activiteit op het plein organiseren voor de kinderen.”

Als het aan Anita ligt, wordt het geen éénmalige activiteit: „Wat mij betreft breiden we het volgend jaar uit. Misschien kunnen we dan de samenwerking met STADronten weer oppakken.”

Zuiderzeeronde

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
UWV: "Grote vraag naar automonteurs in "Flevoland 1 uur geleden
Tulpenloop
Agenda zaterdag: Tulpenloop, Aldi, badminton, voetbal, Spinvis, Maris Sonores 2 uur geleden
Afbeelding
GroenLinks, PvdA en ChristenUnie willen meldpunt vuurwerkoverlast in Dronten 2 uur geleden