In de ICT-beroepsklasse is het aantal langlopende uitkeringen toegenomen.
In de ICT-beroepsklasse is het aantal langlopende uitkeringen toegenomen.

Aantal WW-uitkeringen in de gemeente Dronten blijft in maart vrijwel gelijk

Algemeen

DRONTEN - Het aantal WW-uitkeringen in de gemeente Dronten is de afgelopen maand gedaald van 663 naar 662. 73% van deze uitkeringsgerechtigden is ouder dan vijftig jaar. Een jaar geleden telde Dronten nog 761 inwoners met een WW-uitkering.

Persbericht UWV:

In maart verstrekte UWV in Flevoland 7.754 WW-uitkeringen. In nagenoeg alle sectoren bleef het aantal verstrekte uitkeringen gelijk. Het grootste aantal WW-uitkeringen in Flevoland wordt verstrekt aan personen afkomstig uit de sector overige commerciële dienstverlening (1.817), gevolgd door de sector zorg & welzijn met 1.153 WW-uitkeringen.

In maart 2018 ontving 31% van de WW’ers uit Flevoland 1 jaar of langer een uitkering. Een jaar later is dit aandeel met 4 procent gedaald naar 27%.

Daling WW-uitkeringen

Eind maart 2019 verstrekte UWV 7.754 WW-uitkeringen in de provincie Flevoland. Dit waren 21 WW-uitkeringen minder dan in februari (-0,3%). De landelijke daling van het aantal WW-uitkeringen in maart betrof 2,2%. Het WW-percentage, dat is het aantal WW-uitkeringen ten opzichte van de beroepsbevolking, bedroeg in maart 2019 in Flevoland 3,5%.

Het regionale WW-percentage is daarmee nog altijd hoger dan het landelijk WW-percentage van 2,9%. In vergelijking met maart 2018 daalde het aantal WW-uitkeringen in Flevoland met 12,8% (1.137 uitkeringen). Nederland als geheel liet een afname van 18,2% van het aantal WW-uitkeringen zien.

Langlopende uitkering

In maart 2018 ontvingen 2.696 (31%) van de 8.579 WW’ers 12 maanden of langer een WW-uitkering. Een jaar later hebben in de regio Flevoland 2.029 (27%) van de 7.582 WW’ers langdurig een WW-uitkering.

De daling van het aandeel WW’ers met een lange uitkeringsduur komt doordat het aantal personen met een lange uitkeringsduur veel sterker daalde (-25%) dan het aantal personen met een kortlopende WW-uitkering (< 12 maanden). Dit aantal nam slechts met 6% af. Het totale bestand van personen met een WW-uitkering daalde met 12%.

Het aandeel WW’ers met een WW-uitkering langer dan 12 maanden is per maart 2019 het grootst in de beroepsklassen ICT beroepen, managers en bedrijfseconomische & administratieve beroepen en pedagogische beroepen.

In bijna alle beroepsklassen is een daling zichtbaar van het aandeel van deze groep werkzoekenden. De uitzondering hierop is de beroepsklasse ICT-beroepen. In deze beroepsklasse is het aandeel WW’ers met een WW-uitkering langer dan 12 maanden met 3% toegenomen.

Het UWV-kantoor in Almere.
Aantal WW-uitkeringen daalt in maart, maar is nog wel hoger dan vorig jaar 8 uur geleden
De Aldi in winkelcentrum Suydersee.
Wat is er vrijdag te doen? Winkelactie voedselbank, prinses Belle, lezing filosoof 9 uur geleden
In De Meerpaal kan niet meer worden gestemd.
Verkiezingen: Niet meer stemmen in De Meerpaal, de Reaal-kantine en De Hoeksteen 9 uur geleden